Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αχαϊα: Δεμένα πλοία, κλειστοί δρόμοι και πτώσεις δέντρων από την κακοκαιρία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολλά προβλήματα με χιόνια στα ορεινά, βροχές και ισχυρούς ανέμους στα πεδινά…

Τα προβλήματα σύμφωνα με το thebest.gr, εστιάζονται στα ορεινά και τα πεδινά. Οι ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στο λιμάνι της Πάτρας, στην Ηλεία υπάρχει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Ρίου Αντιρρίου.

Επίσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αλλά και στους δρόμους Πάτρα – Καλάβρυτα, μέσω Πούντας, Χαλανδρίτσας και Φτέρης.

Απαγορευτικό απόπλου- Άνεμοι 8 μποφώρ στον Πατραϊκό
Ισχυροί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ πνέουν στο βόρειο Ιόνιο, ενώ στον Πατραϊκό η ένταση των ανέμων φτάνει το 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα μέχρι το μεσημέρι, να ισχύει απαγορευτικό απόπλου, τόσο από το λιμάνι της Πάτρας για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, όσο και για τα πλοία που φεύγουν από το λιμάνι της Κυλλήνης για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας άδειων φορτηγών και δικύκλων στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου
Αδύνατη καθίσταται η πρόσβαση σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας για συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων λόγω της καοκαιρίας που πλήττει την περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι, εκτός από τη διακοπή των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, επέβαλαν και την απαγόρευση της διέλευσης συγκεκριμένων κατηγοριών οχημάτων, στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Συγκεκριμένα, από τη 01.30 τη νύχτα απαγορεύεται η διέλευση άδειων φορτηγών και δικύκλων από τη γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης”, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανατροπής, λόγω των μποφώρ, σε συνδυασμό και με το ύψος της γέφυρας.

Κλειστοί οι δρόμοι από Πάτρα για Καλάβρυτα, για λεωφορεία και βαρέα οχήματα
Ο καιρός που αποφάσισε να δείξει πλέον το χειμερινό του πρόσωπο, φέρνει προβλήματα και στα ορεινά του νομού Αχαΐας, καθώς το χιόνι επέφερε διακοπή κυκλοφορίας για λεωφορεία και οχήματα βαρέου τύπου, στους δρόμους Πάτρα – Καλάβρυτα, μέσω Χαλανδρίτσας, Φτέρης και Πούντας.

Η κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολησθητικές αλυσίδες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα στην Πατρών -Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας εντοπίζεται από την Καλάνιστρα και πάνω, στην Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Πούντας από το χωριό Κερνίτσα και πάνω και στην Πατρών – Καλαβρύτων μέσω Φτέρης, από το Πυργάκι και πάνω.

Πάτρα: Πτώσεις δέντρων τα ξημερώματα
Η μεγάλη ένταση των ανέμων προκάλεσε τα ξημερώματα πτώσεις δέντρων, διακόπτωντας για λίγο την κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, στις 5.15 το πρωί προκλήθηκε πτώση δέντρου στην Πάτρα, στην οδό Κύπρου, ενώ στις 6.30 το πρωί κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα Μοιραίκα του πρώην Δήμου Βραχναιίκων. Στα σημεία έσπευσε η πυροσβεστική,η οποία και απομάκρυνε τους κορμούς των δέντρων…

Δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χωρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε