Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με... Ακρόπολη και Σούνιο

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με... Ακρόπολη και Σούνιο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.08.2010 | 06:56
Πρώτη δημοσίευση: 23.08.2010 | 17:43

Οι ρομαντικοί που έχουν απομείνει στην Αθήνα θα μπορέσουν τελικά να απολαύσουν την αυγουστιάτικη πανσέληνο και από την Ακρόπολη ή το Σούνιο.

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, λίγο έλειψε η Ακρόπολη και το Σούνιο να μην ανοίξουν το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Και η αιτία ήταν οικονομική, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και οι Πανελλήνια Ένωση Αρχαιοφυλάκων δε συμφωνούσαν στο ακριβές ποσό των χρημάτων που θα έπαιρναν οι εργαζόμενοι για επτά ώρες υπερωρία.

Τελικώς, το ζήτημα διευθετήθηκε και η Ακρόπολη με το Σούνιο, μαζί με επιπλέον 90 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα θα είναι ανοιχτά για το κοινό το βράδυ της 24ης Αυγούστου, ώστε όλοι να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι.

Μεταξύ των χώρων που θα είναι ανοιχτοί για το κοινό είναι και το νέο μουσείο της Ακρόπολης, η Ακρόπολη, το Σούνιο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η Πανελλήνια Ένωση Αρχαιοφυλάκων αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πραγματοποίηση της νυχτερινής αυγουστιάτικης εκδήλωσης, με την παράκληση το χρηματικό ποσό που θα δίνονταν για την πληρωμή υπερωριών των αρχαιοφυλάκων να κατατεθεί άμεσα στο Χαμόγελο του παιδιού.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο