Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυξήσεις εισιτηριών και περικοπές μισθών στον ΟΣΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέο σχέδιο για ΟΣΕ. Απελευθέρωση σιδηροδρομικών γραμμών, “ψαλίδι” στα μπόνους, ανατιμήσεις εισιτηρίων, συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις.

 

Σχέδιο εξυγίανσης για τον ελληνικό σιδηρόδρομο ετοιμάζει η κυβέρνησης το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή σύντομα. Τι θα περιλαμβάνει;
 
Σύμφωνα με το “Έθνος” μεταξύ άλλων: απελευθέρωση των σιδηροδρομικών γραμμών, συνταξιοδότηση και μετατάξεις για περίπου 3.000 από τους 7.500 εργαζομένους στον ΟΣΕ, “ψαλίδι” στα μπόνους και τις πλασματικές υπερωρίες αλλά και αυξήσεις στα εισιτήρια πιθανότατα και εντός του 2010. 

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής Σιδηροδρόμων. Σε λίγες μέρες αναμένεται να κατατεθεί και το σχετικό νομοσχέδιο με το οποίο θεσμοθετείται η Εθνική Αρχή Σιδηροδρόμων και καθορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο που θα επιβλέπει τους όρους και τις χωρητικότητες της γραμμής. Στη συνέχεια θα μπορούν να υποβάλουν αιτήματα εκμετάλλευσης και διεθνείς εταιρείες με στόχο την παράλληλη με τον ΟΣΕ παροχή μεταφορικού έργου.

 
Το πλήρες σχέδιο θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει δραστικές μειώσεις σε πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους που αναμένεται να οδηγήσουν στη σύνταξη περίπου 1.500 άτομα μέσα στο 2010 και περίπου 1.000 ακόμη μέσα στο 2011. Όπως διαμηνύει το υπουργείο περίπου το 40% της συσσωρευμένης ζημιάς του ΟΣΕ που πλέον έχει ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ οφείλεται στην κακοδιαχείριση των τελευταίων χρόνων.
 
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε