Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αυξήσεις φωτιά σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Στα 104 δολάρια ανά βαρέλι σήμερα η διεθνής τιμή πετρελαίου, φόβοι ότι θα φτάσει στα 150 δολάρια ανά βαρέλι.

Σε απόγνωση καταναλωτές που βάζουν 10 και 15 ευρώ αμόλυβδη στα αυτοκίνητά τους, ενώ 3 στους 10 αδυνατούν να πληρώσουν στα κοινόχρηστα πετρέλαιο θέρμανσης. Την ίδια ώρα 1.000 βενζινάδικα έβαλαν ήδη λουκέτο, ενώ κλείνουν άμεσα άλλα 1.000.

Το ράλι των τιμών πετρελαίου έχει παρασύρει σε άνοδο τις τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης. Σήμερα η διεθνής τιμή πετρελαίου ανά βαρέλι είναι στα 104 δολάρια.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται από 82 λεπτά έως 90 λεπτά του ευρώ το λίτρο, η τιμή της αμόλυβδης στο 1.55 έως 1.70 ευρώ το λίτρο και η τιμή του φυσικού αερίου είναι και αυτή στα ύψη γιατί ακολουθεί την τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως όμως δηλώνει στο newsit ο πρόεδρος Συνδέσμου εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, Γιώργος Μασσαλής” η κρίση στις αραβικές χώρες εάν επεκταθεί, τότε δεν αποκλείεται η τιμή του αργού να αγγίξει τα 150 δολλάρια το βαρέλι. Οι καταναλωτές είναι σε απόγνωση καθώς το εισόδημά τους είναι μειωμένο.

Βλέπουμε να βάζουν βενζίνη 10 και 15 ευρώ στα αυτοκίνητά τους. Βλέπουμε πολυκατοικίες να παραγγέλνουν 500 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης που δεν φτάνει παρά για λίγες ώρες καύσης.
Βλέπουμε να κλείνουν βενζινάδικα το ένα μετά το άλλο Η κατάσταση είναι ζοφερή.

Εμείς προτείνουμε στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα. Επιτέλους να καταλάβουν πως ειδικά το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ειδος ανάγκης όπως τα τρόφιμα”.

Ακούστε τι δηλώνει στο ΝewsΙt ο πρόεδρος Συνδέσμου εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, Γιώργος Μασσαλής:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε