Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυξήσεις-φωτιά σε εισιτήρια και ρεύμα

Αυξήσεις-φωτιά σε εισιτήρια και ρεύμα

Μέχρι και 25% θα ανέβουν τα εισιτήρια, ενώ νέα αιμορραγία στην τσέπη του πολίτη ετοιμάζει η ΔΕΗ που αυξάνει τα τιμολόγια

Το μνημόνιο το προβλέπει ξεκάθαρα. Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 πρέπει να αυξηθούν τα εισιτήρια. Έτσι όλα δείχνουν ότι το πολύ μέχρι το Μάρτη έρχονται οι νέες τιμές με το εισιτήριο για όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ να πηγαίνει από το 1,40 ευρώ στο 1,74 και αντίστοιχα τα εισιτήρια για λεωφορεία, τραμ, τρόλεϊ από το 1,20 που είναι σήμερα στο 1,50.

Παράλληλα όμως έρχεται και νέα διπλή αύξηση (και πάλι μέσω μνημονίου που υπογράφηκε και η υπογραφή μένει) στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η Κυβέρνηση βάσει μνημονίου θα πρέπει μέσα στον Δεκέμβρη να κάνει νέα προσαρμογή των τιμών και να μπουν οι απαιτούμενες αυξήσεις (βάσει κόστους κλπ) στο ρεύμα από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και τρεις μήνες μετά, το Μάρτιο με νέα προσαρμογή (νέες αυξήσεις δηλαδή) που θα ισχύσουν από τον Μάιο του 2013.

Διαβάστε επίσης:

Σαρώνουν οι έλεγχοι στον ΟΑΣΑ – Πάνω από 3.000 πρόστιμα

Χάνεται ένας βουλευτής κάθε μέρα από τον κυβερνητικό συνασπισμό – Ποιοί βουλευτές είναι “ύποπτοι” για καταψήφιση των μέτρων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε