Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αύριο με κατ’ επείγον νομοσχέδιο το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις

– Υπογραφή 79 υπουργικών αποφάσεων μέσα σε 10 μέρες απαιτούν οι δανειστές μας
– Καταργούνται μονιμότητα,επιδόματα πολυτέκνων και φοιτητικά κουπόνια
– Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες
– Αισιοδοξία για λύση στο αυριανό Eurogroup
– Μέχρι την προκήρυξη των εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική 2012-2015

Οι ευρωπαίοι εταίροι απαιτούν μέσα σε δύο εβδομάδες να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις, να ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος για τις νέες μειώσεις μσιθών και συντάξεων και να κατατεθεί στη βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας για το 2012.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι πλέον χαρακτηριστικές αποφάσεις είναι:
– η δια νόμου κατάργηση της μονιμότητας σε δημόσιες επιχειρήσεις, τράπεζες και όπου αλλού υφίσταται και των συλλογικών συμβάσεων
– η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με την κατάργηση των οργανισμών εργατικής κατοικίας και εστίας και των πολυτεκνικών επιδομάτων και των κουπονιών των φοιτητών
– η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις και στη φαρμακευτική περίθαλψη

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα καλείται να εφαρμόσει με αποφάσεις ή μέσω του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση προκειμένου να εγκριθεί στο Eurogroup της Δευτέρας το πακέτο βοήθειας και να ξεκινήσει το PSI ωστε να ολοκληρωθεί μέρχι τα τέλη Μαρτίου.

Οπως προκύπτει απο τα έγγραφα που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, οι δανειστές μας απαιτούν, έως τις 24 Φεβρουαρίου, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις οι οποίες περιλαβάνουν:
– υπογραφή υπουργικών αποφάσεων
– έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν
– κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, το πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις, και η κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας

Ταυτόχρονα, με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα τέλη για την έκδοση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων μετά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών ενώ θα αυξηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, το αργότερο μέχρι την προκήρυξη των εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για την περίοδο 2012-2015.

Στο υπουργικό συμβούλιο του Σαββάτου αποφασίστηκε να κατατεθεί τη Δευτέρα κατεπείγον νομοσχέδιο για την ψήφιση των περικοπών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τις μειώσεις στους μισθούς.

Επίσης θα κατατεθεί δεύτερο νομοσχέδιο, με επείγοντα χαρακτήρα, για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Διαβάστε

Έρχονται επίτροποι σε όλα τα υπουργεία – Μόνιμη η παρουσία της Κομισιόν στην Αθήνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε