Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυστηρή προειδοποίηση Διαμαντοπούλου στα ΤΕΙ

Αυστηρή προειδοποίηση Διαμαντοπούλου στα ΤΕΙ

Όσα δεν έχουν στείλει απάντηση στο υπουργείο για τον αριθμό των φοιτητών τους, δεν θα πάρουν τα ηλεκτρονικά συγγράμματα.

Η διανομή των συγγραμμάτων ξεκινάει τη Δευτέρα, ωστόσο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου προειδοποιεί τα ΤΕΙ.

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ανέφερε ότι 14 από αυτά, αρνήθηκαν να απαντήσουν στον έλεγχο του υπουργείου.

Επίσης, η υπουργός τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κάνοντας ξεκάθαρο πως όσα πανεπιστήμια δεν ανταποκριθούν στην εφαρμογή του νόμου, θα μείνουν απ’ έξω.

Παράλληλα έδωσε έμφαση στη σύνδεση των ΤΕΙ με τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στη συνεργασία τους με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός νέου Τεχνολογικού Επιμελητηρίου.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης επέκρινε τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το ΤΕΕ, το οποίο, όπως είπε, καταδυναστεύει και αντιμετωπίζει τις επαγγελματικές ομάδες των μηχανικών με συντεχνιακή αντίληψη.

Παράλληλα, άφησε αιχμές, τόσο για άνισες περικοπές σε βάρος των ΤΕΙ, όσο και για τον τρόπο που γίνεται η κατανομή του προσωπικού των πανεπιστημιακών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι “τραγικό το πώς μέσα από τις γραφειοκρατίες των πανεπιστημίων, ούτε ένας καθηγητής ΤΕΙ, δεν είναι στη κρατική μηχανή”.

Ταυτόχρονα, κάλεσε την υπουργό Παιδείας να δώσει τη λίστα με τους καθηγητές πανεπιστημίων που δεν είναι στις έδρες τους, αλλά είναι γενικοί γραμματείς σε υπουργεία.

Η κα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την αντίθεση της με τις διαπιστώσεις αυτές του κ. Κακλαμάνη, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να τεθεί στη πρώτη γραμμή η αναπτυξιακή προοπτική των ΤΕΙ, αλλά αυτό δεν σημαίνει και να απαξιώσουμε τα πανεπιστήμια και τους πανεπιστημιακούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε