Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αυτές είναι οι κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση! Λίστα

Αυτές είναι οι κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση! Λίστα

Όπως κάθε χρόνο έτσι, και φέτος το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών για την ποιότητα των νερών κολύμβησης σε παραλίες εντός και εκτός της Αττικής.

Η Επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ τον Μάιο και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου προχώρησε σε δειγματοληψίες νερών κολύμβησης συνολικά 153 πολυσύχναστων παραλιών. Κάποιες από αυτές τις παραλίες –σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιστοποιημένων εργαστηρίων που διαθέτει το ΠΑΚΟΕ – βρέθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση, κάποιες ακατάλληλες, και κάποιες άκρως επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Πρόκειται μεταξύ άλλων για πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, της Εύβοιας, του Λουτρακίου, της Κορίνθου, του Λαυρίου, κ.λ.π.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων και την εμπειρία του, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τις Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες(Α).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 96 (62,74%) είναι οι κατάλληλες παραλίες για κολύμβηση και 57(37,26%) είναι οι ακατάλληλες, σε σύνολο 153 που αναλύθηκαν.
Την έρευνα διεξήγαγε το ΠΑΚΟΕ στα ιδιόκτητα πιστοποιημένα εργαστήριά του, σε συνεργασία με το ΕΜΠ από τις 2 Μαΐου έως τις 15 Μαϊου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε