Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Αυθαίρετα: ετοιμάζουν μεγάλες περικοπές στα πρόστιμα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα … χρωστούμενα 25 ετών θέλει να εισπράξει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η Κυβέρνηση

που έβαλε την υπογραφή της στο Μνημόνιο και υποσχέθηκε στην τρόικα ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει 1,5 δισ. από τα πρόστιμα ως το 2013.

Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα έχουν εισπραχθεί μονάχα 25 εκατομμύρια και έτσι για το επιτελείο του υπουργείου η δραματική μείωση των προστίμων είναι πλέον μονόδρομος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” στέλεχος του υπουργείου δήλωσε πως “έξετάζουμε το ενδεχόμενο να πάμε σε εκπτώσεις στα πρόστιμα”.

Παρά το γεγονός όμως ότι εν μέσω κρίσης μάλλον δεν θα πρέπει να περιμένει και πολλά η Κυβέρνηση αν δεν κάνει γενναίες εκπτώσεις στα πρόστιμα, έχει ξεσπάσει και νέα κόντρα.

Ενώ το οικονομικό επιτελείο θέλει μείωση για να πάρει όσα περισσότερα μπορεί, το υπουργείο Περιβάλλοντος αντιστέκεται…

Η Τίνα Μπιρμπίλη έχει διαμηνύσει πως “ρύθμιση αντίστοιχη με τους ημιυπαίθριους για τα αυθαίρετα δεν μπορεί να υπάρξει. Και δεν μπορεί να υπάρξει διότι εδώ έχουμε μία πάρα πολύ σαφή νομολογία από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου δεν μπορούμε να πάμε απέναντι”

Τώρα αναζητείται φόρμουλα ώστε να μπορέσει το κράτος να βάλει λεφτά στα ταμεία αλλά απ’ την άλλη να μην νομιμοποιηθούν απ’ το παράθυρο αυθαίρετα σε δασικές ή καταπατημένες εκτάσεις. Σε καμιά περίπτωση βέβαια δεν συζητείται νομιμοποίηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε