Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτή την ώρα η κηδεία του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Π.Σπύρου

Αυτή την ώρα η κηδεία του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Π.Σπύρου

Το τελευταίο αντίο με δάκρυα στα μάτια λένε στον Παναγιώτη Σπύρου συγγενείς, φίλοι και εκατοντάδες ασθενείς στους οποίους έδωσε ζωή ο “μάγος” της καρδιοχειρουργικής.

Η Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης γέμισε από κόσμο. Τραγικές φιγούρες η γυναίκα του και ο γιος του Αλέξανδρος.

Ο Παναγιώτης Σπύρου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών το μεσημέρι της Κυριακής βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο την ιατρική και επιστημονική κοινότητα αλλά και όλη την Ελλάδα. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Το γεγονός που τον σημάδεψε για πάντα ήταν η αυτοκτονία της αγαπημένης του κόρης το 2006. Οπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στο Νewsit o θεράπων ιατρός του ο οποίος μάλιστα ήταν και μαθητής του “είχε μεγάλη αδυναμία στην κόρη του. Έλεγε Σοφία και κολλούσε το στόμα του”. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ “ΜΑΓΟΣ” ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Γεννημένος το 1936 στο χωριό Ανταρτικό της Φλώρινας, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη και μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική στη χειρουργική θώρακος.

Στα 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας ανακόπτοντας την μαζική διαρροή ασθενών-καρδιοπαθών σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής.

Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.

Είναι ο μοναδικός πολίτης σε ένδειξη συμπαράστασης του οποίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους την εποχή που κατηγορήθηκε -και τελικά αθωώθηκε- για χρηματισμό (φακελάκια). Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ασθενείς του και οι συγγενείς τους.

Ήταν νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Διατέλεσε πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Άρη

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ TLIFE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αυτοκτονία της κόρης του μαράζωσε τον διάσημο καρδιοχειρουργό Π.Σπύρου

Πέθανε ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε