Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αυτό είναι το σχέδιο της αστυνομίας για να μην φτάσουν τρακτέρ στην Αθήνα

Αυτό είναι το σχέδιο της αστυνομίας για να μην φτάσουν τρακτέρ στην Αθήνα

Ένα πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο έχει καταρτισθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποφευχθεί η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα.

Αρχικά, θα αποκλειστούν οι βασικές είσοδοι της πρωτεύουσας, δηλαδή τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας. Επίσης, στο λιμάνι του Πειραιά θα “κυκλωθούν” τα κρητικά πλοία προκειμένου η αποβίβαση των αγροτών να γίνει μόνο πεζή και όχι με τρακτέρ. Για να διασφαλισθεί ότι δεν θα μπούν τρακτέρ στα πλοία το Λιμενικό έχει εντολή να μην επιτρέψει την είσοδο των γεωργικών οχημάτων στα πλοία όπου είναι δυνατόν. 

Επίσης, έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές διευθύνσεις των όμορων νομών της Αττικής να μην επιτραπεί η κίνηση τρακτέρ στις εθνικές οδούς – κάτι απου απαγορεύεται και από τον Κ.Ο.Κ.

Η Αστυνομία θα δημιουργήσει και μια ζώνη είναι περιμετρικά της Αθήνας αλλά και στο κεντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν προς το Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι’ αυτό στην πρώτη ζωνη θα έχει τον κύριο λόγο η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο  Star, κάλεσε τους αγρότες να μην κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε