Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυτόφωρο για όσους δεν κόβουν αποδείξεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Σκληραίνει η νομοθεσία για όσους φοροδιαφεύγουν. Έρχεται περαίωση-εξπρές για 150.000 μεγάλες υποθέσεις, που έχουν «κολλήσει» στα διοικητικά δικαστήρια

Η κυβέρνηση σκληραίνει τη νομοθεσία για τους κατά σύστημα φοροφυγάδες. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Βήμα”, στο φορολογικό νομοσχέδιο-σκούπα θα προβλέπονται πιο αυστηρές ποινές για όλους όσοι παρακρατούν ΦΠΑ ή δεν αποδίδουν Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών ενώ θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο όσοι συλλαμβάνονται από το ΣΔΟΕ να μην εκδίδουν αποδείξεις.
 
Ετσι πέραν των προστίμων και της πρόσθετης φορολογίας που τους επιβάλλεται σήμερα, θα διανυκτερεύουν στα αστυνομικά τμήματα για να περάσουν την επόμενη ημέρα από το Αυτόφωρο και να τους επιβληθούν και ποινές φυλάκισης που θα προβλέπονται στο νέο θεσμικό πλαίσιο.
 
Το φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 και σε αυτό περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009, αλλά και η ρύθμιση για τις φορολογικές υποθέσεις που βρίσκονται στα διοικητικά δικαστήρια.
 
Η κυβέρνηση δίνει «ειδικό βάρος» στο κλείσιμο 150.000 μεγάλων φορολογικών υποθέσεων που έχουν «κολλήσει» επί σειρά ετών στα διοικητικά δικαστήρια, καθώς οι διαφορές του υπουργείου Οικονομικών με τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες αφορούν φορολογητέα ύλη άνω των 30 δισ. ευρώ και οι φόροι που θα επιβληθούν είναι μεγάλοι.
 
Οπως δήλωσε ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς , αρμόδιος για τα έσοδα, για την αύξηση των εσόδων σημαντικό ρόλο θα παίξει η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκδίκαση υποθέσεων που λιμνάζουν στα φορολογικά δικαστήρια συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ, τα οποία θεωρούνται διαφυγόντα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατά 10 χρόνια για την εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν.
 
Περίπου 150.000 από τις 450.000 υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια όλης της χώρας αφορούν ακριβώς αυτές τις περιπτώσεις.
 
Παράλληλα οριστικοποιούνται την ερχόμενη Παρασκευή οι όροι της περαίωσης εκκρεμουσών φορολογικών υποθέσεων παρελθόντων οικονομικών ετών, καθώς θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με στόχο να προχωρήσει το μέτρο που εξήγγειλε το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε