Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αυτόφωρο για όσους μπλοκάρουν την αποκομιδή των σκουπιδιών”

Στα άκρα φτάνει η κόντρα κυβέρνησης και υπαλλήλων στην καθαριότητα. Ο υφυπουργός εσωτερικών

είπε πως η δικαιοσύνη θα επιληφθεί στην περίπτωση που οι λίγοι, όπως ανέφερε, που εμποδίζουν την αποκομιδή των σκουπιδιών συνεχίσουν να μπλοκάρουν τη διαδικασία. Παράλληλα ο υπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην καταβάλει μισθούς στους απεργούς, αλλά και να κάνει απολύσεις.

“Αιτία πολέμου”, λένε οι εργαζόμενοι

Ακόμα και σε ιδιώτες αποφάσισε να αναθέσει την αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων, η κυβέρνηση.

‘Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, σε συνεργασία με την αστυνομία θα ανοίξουν άμεσα οι ΧΥΤΑ στη Φυλή Αττικής και τη Μαυροράχη Θεσσαλονίκης.

Είπε επίσης οτι αποφάσισε να μην πληρωθεί το προσωπικό των ΟΤΑ που απεργεί, κάνει καταλήψεις ή εμποδίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους του Ενιαίου συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Κάλεσε τους δημάρχους να αξιοποιήσουν όπως είπε, τη δυνατότητα ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Καστανίδης αν δεν ομαλοποιηθεί αμέσως η κατάσταση, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει όλο το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς στον ΧΥΤΑ Φυλής και αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μέτρα περιφρούρησης.

Είναι σαφές πως ο αγώνας των εργαζομένων δεν σταματά με γενικές, καλές προθέσεις αλλά ούτε με απειλές.
Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σ’ όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι απ’ τους εργαζόμενους, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Από το πρωί η κατάσταση μεταξύ του Χάρη Καστανίδη και της ΠΟΕ – ΟΤΑ ήταν τεταμένη. Οι δηλώσεις με τις οποίες έκανε γνωστό οτι σκληραίνει την στάση του ήταν να γίνουν πολύ νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου. Ομως επειδή όλα τα κτίρια του υπουργείου ήταν υπο κατάληψη αποφασίστηκε η συνέντευξη να γίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτά όμως πολιορκήθηκαν με αποτέλεσμα να αναβληθεί για το απόγευμα και έτσι δόθηκε σε αίθουσα Τύπου στην Βουλή. (διαβάστε την είδηση)

Επίσης, δείτε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν επι ώρες με την εισβολή και την πολιορκία των γραφείων της ΚΕΔΚΕ από συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ οι οποίοι έδειραν τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών και επιτέθηκαν και στον δήμαρχο Αθηναίων. ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υγειονομική διάταξη για αποκομιδή των σκουπιδιών

Εκτός ελέγχου η ΠΟΕ – ΟΤΑ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο Αθηναίων – ‘Εδειραν τον δήμαρχο Συκεών – ‘Επαιξαν ξύλο με τα ΜΑΤ

Μετατρέπουν μια απλή συνέντευξη Τύπου σε θρίλερ! Για το απόγευμα αναβλήθηκαν οι ανακοινώσεις για τα σκουπίδια!

Έπεσαν… μπουνιές στα γραφεία της ΚΕΔΚΕ – Έδειραν τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών!

Βάζουν ιδιώτες να μαζέψουν τα σκουπίδια και απειλούν με απολύσεις

Άλλη μια μέρα αποκλεισμένο το κέντρο – Ποιές συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη

Στο “γύψο” η χώρα από σήμερα και 10 ημέρες – ‘Ολες οι απεργιακές κινητοποιήσεις


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε