Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αυτοκτονία Κυριάκου Μαμιδάκη: Οι συγκλονιστικές στιγμές μέσα στη βίλα, μετά το τραγικό τέλος! Τι έδειξε η νεκροψία για τον πρόεδρο της Jet Oil

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ο γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός μέσα στη βίλα του στο Διόνυσο Αττικής σε ηλικία 84 ετών
– Ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροψία, αποφάνθηκε πως πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση αυτοκτονίας
– Δίπλα στον Κυριάκο Μαμιδάκη βρέθηκε το όπλο 9 χιλιοστών, με το οποίο αυτοκτόνησε
– Στις 9 Ιουνίου η Jet Oil του κατέθεσε αίτημα για ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας! Ο ιδρυτής της Jet Oil, Κυριάκος Μαμιδάκης, ένας εκ των πάλαι ποτέ ισχυρών οικονομικών παραγόντων της χώρας, έβαλε τέλος στην ζωή του σήμερα το μεσημέρι, προφανώς μην αντέχοντας την οικονομική ασφυξία, στην οποία είχε περιέλθει η εταιρεία του και κατά συνέπεια η οικογένεια του.

Τον 84χρονο βρήκε νεκρό μέσα στην βίλα του στο Διόνυσο Αττικής, ο γαμπρός του, ο οποίος τον επισκέφθηκε για να δει εάν είναι καλά.
Οι αστυνομικοί που έφθασαν άμεσα στην οδό Αχιλλέως, όπου και βρίσκεται το πατρικό της οικογένειας Μαμιδάκη, διαπίστωσαν πως ο ιδρυτής της εταιρείας πετρελαιοειδών έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στην κροταφική χώρα, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, το οποίο ο αυτόχειρας κατείχε νόμιμα.
Στο σημείο έσπευσε και ο ιατροδικαστής βάρδιας, ο οποίος από την νεκροψία που πραγματοποίησε αποφάνθηκε πως πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση αυτοκτονίας, καθώς ο Κυριάκος Μαμιδάκης έφερε ένα και μοναδικό τραύμα στην κροταφική χώρα, ενώ δίπλα του βρέθηκε το πιστόλι του.
Παράλληλα οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι επίσης έφθασαν στην οδό Αχιλλέως στην περιοχή του Διονύσου, διαπίστωσαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του Κυριάκου Μαμιδάκη, κάτι που δείχνει πως ο ίδιος πυροδότησε την σφαίρα από την θαλάμη του πιστολιού του.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο, χωρίς να προκύψει εξωγενής παράγοντας στο εσωτερικό της βίλας και κατά συνέπεια διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ξεκάθαρη αυτοκτονία, με κίνητρο ίσως την οικονομική δυσπραγία, στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία της οικογένειας Μαμιδάκη.

Όπως προαναφέραμε, τον 84χρονο ιδρυτή της εταιρείας Jet Oil βρήκε νεκρό ο γαμπρός του, ο οποίος έπαιρνε τηλέφωνο τον πεθερό του από το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς όμως να έχει λάβει κάποια απάντηση.
Έτσι το πρωί της Κυριακής, πήγε στην βίλα του πεθερού του στην περιοχή του Διονύσου, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το τραγικό περιστατικό.

 

Η πτώχευση…
 

Το τελευταίο διάστημα, το δημιούργημα του Κυριάκου Μαμιδάκη και του αδελφού του Νίκου, η Jet Oil δηλαδή, σημείωνε συνεχώς μείωση στα έσοδα και αύξηση των χρεών προς πιστωτές, με αποτέλεσμα πολλά από τα πρατήρια της εταιρείας σε Πελοπόννησο και Αττική, να έχουν κλείσει, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα τροφοδότησής τους με καύσιμα.
Στις 9 Ιουνίου, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στην πτωχευτική διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 99. Παράλληλα ζητήθηκε από το Δ.Σ της Jet Oil δικαστική προστασία από τους πιστωτές της, ένα αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε