Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτοπυρπολήθηκε 14χρονος Θιβετιανός

Αυτοπυρπολήθηκε 14χρονος Θιβετιανός

Ένας 14χρονος Θιβετανός αυτοπυρπολήθηκε στη βορειοδυτική Κίνα, λίγο μετά την ανακοίνωση του διορισμού του Σι Τζινπίνγκ ως πρώτου στην ιεραρχία του κινεζικού κομμουνιστικού καθεστώτος.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, ο Καρπόνγκια αυτοπυρπολήθηκε, στο Γκάρτσε, στην περιφέρεια Τονγκρέν της επαρχίας Τσινγκχάι, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο 14χρονος αυτοπυρπολήθηκε αφού δύο άλλοι Θιβετανοί είχαν κάνει το ίδιο τη Δευτέρα στην ίδια περιφέρεια.
Χθες Τετάρτη, χιλιάδες Θιβετανοί συγκεντρώθηκαν στην περιφέρεια Τονγκρέν για να προσευχηθούν για τους δύο άνδρες, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Εκστρατεία για το Θιβέτ.

Οι αυτοπυρπολήσεις Θιβετανών έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς πλησίαζε η ημερομηνία έναρξης του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος, στο τέλος του οποίου η Κίνα απέκτησε σήμερα νέους ηγέτες.

Ο πρώτος εκ των ηγετών αυτών, ο Σι Τζινπίνγκ, εκφώνησε την πρώτη του τηλεοπτική ομιλία λίγα λεπτά πριν αυτοπυρποληθεί ο 14χρονος Καρπόνγκια.

Πριν απ’ αυτές τις τρεις αυτοπυρπολήσεις, 69 άνθρωποι είχαν αυτοπυρποληθεί ή είχαν επιχειρήσει να το κάνουν από την αρχή του Μαρτίου του 2011 στις περιοχές του Θιβέτ που βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Κίνας, σύμφωνα με την θιβετανική κυβέρνηση που είναι εξόριστη στην Ινδία.

Από την ίδια πηγή διευκρινίζεται πως 54 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού μετατράπηκαν σε ανθρώπινους πυρσούς.

Διαβαστε

Κίνα: Αμοιβή 25.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για τις αυτοπυρπολήσεις

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε