Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αυτός είναι ο 39χρονος που πέθανε στον σεισμό της Κω

Αυτός είναι ο 39χρονος που πέθανε στον σεισμό της Κω

Ο φονικός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής την Κω στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την είδηση θανάτου του 39χρονου Σινάν Κούρτογλου στον φονικό σεισμό 6,6 Ρίχτερ που έπληξε την Κω. Οι τουρκικές αρχές έστειλαν πλοίο για να μεταφέρουν τους Τούρκους πολίτες που βρίσκονταν στην Κω για διακοπές πίσω στην Τουρκία.

Εκτός από τον Σινάν Κούρτογλου, οι τουρκικές αρχές επιβεβαιώνουν πως ένας Τούρκος πολίτης έχει τραυματιστεί σοβαρά από τον μεγάλο σεισμό στην Κω. “Οι προσπάθειες απομάκρυνσης για πάνω από 200 πολίτες μας συνεχίζονται. Δεν επιτρέπονται οι ακτοπλοϊκές διαδρομές από την Αλικαρνασσό ή άλλα μέρη της Ελλάδας καθώς έχει καταστραφεί το λιμάνι και το τελωνείο”.

“Χορηγήθηκε ειδική άδεια μετά από συνάντηση με τον επικεφαλής του λιμανιού στην Κω και αναχώρησε πλοίο χωρητικότητας 250 περίπου επιβατών από το Μπόντρουμ. Θα επιστρέψει στο Μπόντρουμ αφού επιβιβαστούν οι πολίτες μας. Μετά θα πραγματοποιήσει άλλο ταξίδι στην Κω”, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου”, σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας είπε ότι αναγνωρίστηκε ο Sinan Kurtoglou και πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επαναπατρισμού 250 Τούρκων πολιτών στην Αλικαρνασσό, σημειώνοντας πως έχουν τραυματιστεί 3 πολίτες από τον ισχυρό σεισμό στην Κω.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Κω: Αυτοί είναι οι τρεις τραυματίες που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα [pics, vids]

Σεισμός στην Κω: Αναθεωρήθηκε το μέγεθος

Σεισμός στην Κω: Πρωινό οδοιπορικό 12 λεπτών στο νησί – Φοβερές εικόνες

Πηγή: Hurriyetdailynews

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε