Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Black Friday: Ποιες παραβάσεις εντόπισαν οι ράμπο του υπουργείου Εργασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παγανιά τη Black Friday βγήκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Οι ράμπο του Σώματος που υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας βγήκαν στην αγορά και έκαναν στοχευμένους έλεγχους σε πολυκαταστήματα της Αττικής, τα οποία συμμετείχαν στην “Black Friday”.

Οι ελεγκτές έκαναν ελέγχους σε 65 καταστήματα και σε 21 από αυτά διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούσαν υπερωριακή απασχόληση, καθώς και ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα.

Οι επιχειρήσεις αυτές κλήθηκαν σε γραπτή παροχή εξηγήσεων, όπως προβλέπεται, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. να προχωρήσουν τις διαδικασίες επιβολής προστίμων.

Από το υπουργείο Εργασίας και πιο συγκεκριμένα από υψηλά ιστάμενο παράγοντα τονίζεται ότι: “Καμία ημέρα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στην εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, υπό οποιαδήποτε πρόσχημα. Το Σ.ΕΠ.Ε θα ανταποκριθεί στο εξαιρετικά κρίσιμο, στις σημερινές συνθήκες, καθήκον του έλεγχου της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, καταπολεμώντας αποφασιστικά κάθε εκδήλωση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και προασπίζοντας τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε