Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Bloomberg : Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει

Χρεοκοπία Ελλάδος και Ιρλανδίας καθώς και αποχώρηση ενός κράτους απο την ευρωζώνη εντός της επομένης πενταετίας δείχνει δημοσκόπηση του Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών της, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.
 

Μάλιστα ελληνική χρεοκοπία προβλέπει το 75% των ερωτηθέντων ενώ το 53% πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία το Bloomberg ανήρτησε ως κύριο “πρωτοσέλιδο” θέμα στην ιστοσελίδα του, το 59% των ερωτηθέντων του “Bloomberg Global Poll” εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ το 11% πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου χρόνου.
 
Οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι αναφορικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία της Πορτογαλίας ενώ οι περισσότεροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της Ισπανίας.
 
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ίδιας της ευρωζώνης, ποσοστό 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί και οι περισσότεροι τοποθετούν χρονικά την κατάρρευση εντός της επομένης πενταετίας. Αντίθετα, ποσοστό 48% εκτιμά ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε