Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Bloomberg: Η Petroceltic ετοιμάζεται να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα

Bloomberg: Η Petroceltic ετοιμάζεται να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.12.2012 | 16:33

Σε Ήπειρο και πατραϊκό κόλπο ετοιμάζεται να ψάξει για πετρέλαιο στην Ελλάδα η εταιρία Petroceltic. Έχει κάνει αίτηση και στην κοινοπραξία θα μετέχουν τα ΕΛΠΕ και η Edison SpA.

Την πρόθεση της Petroceltic International Plc, μιας εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη, να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εταιρία έχει κάνει ήδη αίτηση για να εκδοθεί άδεια εξορύξεων τόσο σε χερσαίο όσο και σε ύπερακτιο οικόπεδο. Όπως μάλιστα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Δουβλίνο ο Brian O’Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, η αίτηση έχει γίνει από κοινού με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison SpA.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, και ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Βασίλης Τσάιτας. «Κάναμε αίτηση σαν κοινοπραξία» είπε και πρόσθεσε πως κάθε εταίρος διαθέτει ίσα μερίδια και η αίτηση εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Το χερσαίο οικόπεδο βρίσκεται στην Ήπειρο και το ύπερακτιο στον πατραϊκό κόλπο, είπε ο κ. Τσάιτας στο Bloomberg. «Αν η προσφορά είναι επιτυχής, τα ΕΛΠΕ θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Βασίλης Τσάιτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα χέρια του πρωθυπουργού η μυστική μελέτη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο νότια της Κρήτης - Γίνεται λόγος για όφελος μαμούθ έως 1,3 τρισ. δολάρια

Πότε θα ξέρουμε πραγματικά τι φυσικοί πόροι υπάρχουν σε Ιόνιο και νότια Κρήτη

Newsit Κύπρου: Το οικόπεδο 10 δόθηκε στην Total

Washington Post: Αν τα παιδιά στην Καβάλα είχαν πετρέλαιο, θα ζούσαν
   Διαδώστε αυτό το άρθρο