Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Bonus για τους… καλούς εκπαιδευτικούς – Το 2013 αρχίζει η αξιολόγηση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι καλοί εκπαιδευτικοί θα αμείβονται –είτε μισθολογικά είτε με προαγωγή- και οι στάσιμοι θα μένουν… στάσιμοι αφού ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι δε θα γίνουν απολύσεις.

Η αξιολόγηση θα συνδέεται με τη μισθολογική και επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, ενώ δεν θα προβλέπονται τιμωρητικές διαδικασίες για εκείνους τους εκπαιδευτικούς που δεν θα αξιολογούνται θετικά.

«Ούτε απολύσεις, ούτε τιμωρίες αλλά κίνητρα και επιβράβευση εκείνων που βελτιώνονται», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η αξιολόγηση δεν θα κρίνει την επάρκεια των εκπαιδευτικών, αφού αυτή έχει κριθεί με τις διαδικασίες πρόσληψής τους.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία θα εξετάσει τη διεθνή πρακτική και θα καταθέσει τις σχετικές προτάσεις έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Στόχος της ηγεσίας υπουργείου Παιδείας είναι να συνταχθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα μέσα στον Οκτώβριο, έτσι ώστε να ξεκινήσει η αξιολόγηση από τις αρχές του 2013.

«Η διαδικασία θα βασίζεται σε αντικειμενικά και εκπαιδευτικά κριτήρια» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προχωρήσει, επισημαίνοντας πως όσοι έχουν την ευθύνη εφαρμογής του νόμου – πλαισίου «θα υποστούν τις συνέπειες εάν δεν τον εφαρμόσουν».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι εντός του επόμενου διμήνου θα προχωρήσει το σχέδιο «Αθηνά» που αφορά στον εξορθολογισμό του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης με συγχωνεύσεις τμημάτων και καταργήσεις σχολών.

Εξάλλου, τον Νοέμβριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, ενώ αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα θα υπάρξουν αφού ολοκληρωθεί η δέσμη αλλαγών στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική μελέτη για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη Δεύτερα στα σχολεία οι βάσεις των πανελλαδικών – Τι θα γίνει με βιβλία και προσλήψεις

Αρβανιτόπουλος: Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί

Διαμαντοπούλου:”Υβρις προς την Δημοκρατία η αλλαγή του νόμου για ΑΕΙ και ΤΕΙ”

Οι 3 πολιτικοί αρχηγοί είπαν το ΟΚ για αλλαγές στην Παιδεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε