Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΗ: Αποφασισμένοι για όλα οι εργαζόμενοι! Θέλουν να διακόψουν το Δ.Σ. για την ιδιωτικοποίηση

ΔΕΗ: Αποφασισμένοι για όλα οι εργαζόμενοι! Θέλουν να διακόψουν το Δ.Σ. για την ιδιωτικοποίηση

Την παρεμπόδιση της λήψης απόφασης για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ φέρονται ότι θα επιχειρήσουν και σήμερα συνδικαλιστές-μέλη της ΓΕΝΟΠ που έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο όπου είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η γενική συνελευση των μετόχων της ΔΕΗ.

Η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί στις 30 Ιουνίου όμως η διαδικασία αναβλήθηκε για σήμερα ύστερα από την παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ, στελέχη της οποίας φώναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό στο χώρο διεξαγωγής της συνέλευσης. Η πρόταση που καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ προβλέπει ότι το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα ελέγχεται από το Δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο 49% θα διατεθεί σε στρατηγικό και άλλους επενδυτές.

Με τη φράση «Η ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΗ, όποια μορφή και αν πάρει, είναι λεηλασία δημόσιου πλούτου», η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (10:00 πμ έως 13:00μμ).

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης με δηλώσεις του επισήμανε ότι η Ομοσπονδία θα προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού για την πώληση «πακέτου» μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή ενώ υπενθύμισε ότι στην περυσινή γενική συνέλευση υπήρχε ταύτιση με τη διοίκηση υπέρ της διατήρησης του ΑΔΜΗΕ στον όμιλο ΔΕΗ και ζητάει την αναβολή λήψης απόφασης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε