Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΕΗ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα

Θα πάψουν πλέον να ζούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες κάτοικοι και επισκέπτες της Αίγινας που επι 5 ημέρες έζησαν με ελάχιστο ρεύμα και νερό και μετρούν ζημιές κυρίως σε επίπεδο επιχειρήσεων μέσα στο μήνα Αυγουστο.

‘Οπως ανακοινώθηκε από την ΔΕΗ σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε η επισκευή του υποβρυχίου καλωδίου που συνδέει το Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας με την Αίγινα και αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Τα συνολικά 12 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ θα παραμείνουν στην Αίγινα, μέχρις ότου και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο που έχει υποστεί βλάβη, επισκευασθεί μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Επίσης, θα παραμείνουν στο νησί και οι επτά γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Η ΔΕΗ εξέφρασε τη βαθειά λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πελάτες της και θέλει να ευχαριστήσει τις τοπικές αρχές για την πολύπλευρη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης.

Τέλος, η ΔΕΗ συγχαίρει δημόσια όλους τους τεχνικούς και συνεργάτες της, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εργαζόμενοι νυχθημερόν, για την αντιμετώπιση ενός πολύ δύσκολου τεχνικού προβλήματος μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε