Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΚΟ: Παρελθόν η εργασιακή ασφάλεια και η εξασφαλισμένη αμοιβή

ΔΕΚΟ: Παρελθόν η εργασιακή ασφάλεια και η εξασφαλισμένη αμοιβή
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.11.2010 | 08:57
Πρώτη δημοσίευση: 19.11.2010 | 07:56

- Μείωση μισθών έως 25%
- Ποιές κλείνουν - Ποιοί θα μεταταγούν
- Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων
- Απολύονται 10.000 συμβασιούχοι
- Κλείνουν από σήμερα τα στρατιωτικά νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης

“Ορθάνοιχτο” άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στις ΔΕΚΟ ο υπουργός Οικονομικών αφού αυτή τη φορά δεν είπε το κατηγορηματικό “δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων” αλλά απλά “δεν έχει τεθεί από την τρόικα υποχρέωση απολύσεων”. Με λίγα λόγια δηλαδή “θα δούμε”...

Όπως και να 'χει όμως ο νέος προϋπολογισμός από τη στιγμή που περιέλαβε μέσα στα χρέη και αυτά των ΔΕΚΟ (διόλου τυχαία) ξεκινάει το “μαχαίρι” από κει.

Ο μέσος όρος μείωσης αποδοχών θα είναι 25%, αλλά με βάση την ανακοίνωση πως τα επιδόματα δεν θα ξεπερνούν το 8%, τότε θα υπάρξουν υπάλληλο (με πολλά έτη απασχόλησης) που θα δουν μειώσεις ως και 40%.

Οι μετατάξεις και το ενδεχόμενο απολύσεων


Υποχρεωτικές μετατάξεις σε ολόκληρο το εύρος του “στενού” και ευρύτερου δημόσιου τομέα καθιερώνει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που επεξεργάζεται.

Μετά τους ΟΤΑ (που θα αποτελέσουν και τον “πιλότο”) θα πρέπει να μετακινηθούν και χιλιάδες υπάλληλοι ΔΕΚΟ και οργανισμών.

Όπως και στην περίπτωση Δήμων και Νομαρχιών έτσι και για τους υπόλοιπους υπαλλήλους η μετάταξη θα είναι υποχρεωτική αλλιώς θα απολύονται.

Μια νέα στρατιά ανέργων δημιουργείται από την απόλυση, ουσιαστικά, 10.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Μένουν μόνο τα οικογενειακά επιδόματα

Παράλληλα σε όλο το Δημόσιο το ενιαίο μισθολόγιο φέρνει νέες μειώσεις αφού πλην των οικογενειακών επιδομάτων δεν μένει τίποτε άλλο.

Έτσι βγαίνουν χαμένες περίπου 300.000 πολύτεκνες μητέρες που λαμβάνουν επίδομα καθώς επανέρχονται τα εισοδηματικά κριτήρια και έτσι εμμέσως πλην σαφώς επίδομα τρίτου παιδιού και ισόβια σύνταξη ... πάνε περίπατο.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook