Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΔΝΤ: Δε ζητάμε περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Διαψεύδει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν είναι μέρος του προγράμματος και συμφωνούμε με την ελληνική κυβέρνηση ότι δε χρειάζεται να επιβληθούν περικοπές στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα» ξεκαθάρισε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Καρολίνα Άτκινσον. Επανέλαβε όμως ότι οι εξελίξεις στο δημόσιο τομέα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ιδιωτικό.

Σημείωσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα ανταγωνιστικότητας το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τόνισε ότι το οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε θα αλλάξει, αφού θα τερματισθούν διάφοροι περιορισμοί στη λειτουργία του εμπορίου, θα ανοίξουν επαγγέλματα και θα υπάρξει περισσότερη ανταγωνιστικότητα.

Η αξιωματούχος του ΔΝΤ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το διπλό πρόβλημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και του υψηλού χρέους και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν νομοθετηθεί συγκεκριμένα μέτρα και πολλά εξ αυτών ήδη εφαρμόζονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε