Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΔΝΤ και στο ντελίβερι των ελεγκτών – Τι έτρωγαν πρωί – μεσημέρι

O δίσκος έτοιμος και γεμάτος σαντουιτσάκια για τους ελεγκτές ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ούτε σταγόνα αλκοόλ, μετρημένες μπουκιές και καφέ από την καφετιέρα του υπουργού για οικονομία, έπιναν οι ελεγκτές της τρόϊκας που βρίσκονται μέχρι σήμερα στην Αθήνα.

Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση που ανέλαβε το κέιτερινγκ είχε αυστηρές εντολές για ελεγχόμενες παραγγελίες, απλές και λιτές γεύσεις και (κυρίως) μεγάλη προσοχή στις… ποσότητες.

Οπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ, ένας εκ των ιδιοκτητών «οι συνεργάτες του υπουργού μάς  δήλωσαν ξεκάθαρα ότι έχουν σαφείς οδηγίες για ελεγχόμενες ποσότητες, απλές και χορταστικές  γεύσεις. Κάθε  πρωί συνομιλούμε τηλεφωνικώς και ανάλογα με τον  αριθμό των συμμετεχόντωνπροσαρμόζουμε την παραγγελία. Σκεφτείτε ότι για μια συνεδρίαση είκοσι ατόμωνη εντολή είναι να  φέρουμε μόνο… δώδεκα σάντουιτς και τέσσερις κανάτες με  χυμό ή παγωμένο τσάι».

Ο κ. Θοδωρής  Τούρλος, ιδιοκτήτης της καφετέριας «Ρas Μal» στην οδό Μητροπόλεως μαζί με τη συνέταιρό του, κυρία Βασούλα Κατσίκη, έχουν αναλάβει να ετοιμάζουν καθημερινά το πρωινό και το μεσημεριανό των ατόμων που καθορίζουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το μενού είναι απλό: για πρωινό, χυμός πορτοκάλι και χειροποίητο κρύο τσάι λεμόνι, μαζί με κρουασανάκια και κέικ πορτοκάλι. Για μεσημερια- νό, κρύα σάντουιτς σε τρεις διαφορετικές γεύσεις σε συνδυασμό με χυμό και κρύο τσάι.

Τον καφέ; Οπως λέει η κα Τούρλου: «Τον καφέ τον φτιάχνουν στην καφετιέρα του υπουργείου για να μην τον πληρώνουν έξτρα! Παραγγέλνουν από εμάς μόνο τα απολύτως αναγκαία, με μεγάλη σύνεση». Μάλιστα, επειδή το καλό φαγητό πρέπει να γεμίζει (όχι μόνο το στομάχι) αλλά και… το μάτι, οι δύο συνέταιροι έχουν εφεύρει έναν ακόμη τρόπο για να υπερκαλύψουν τους περιορισμούς στις παραγγελίες. «Κόβουμε τις μπαγκέτες στα τρία και τις διαρρυθμίζουμε σε πιατέλες με τρόπο που χορταίνει το μάτι. Αυτό βοηθάει αρκετά, αν αναλογιστείτε ότι σε δέκα άτομα αντιστοιχούν μόνο έξι σάντουιτς» σχολιάζουν.

Πώς αντιδρούν, λοιπόν, οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες στην… υποχρεωτική δίαιτα που τους έχει επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών; «Είναι απλοί και λιτοδίαιτοι άνθρωποι. Ακόμη και αν αδειάζουν οι πιατέλες, όμως, ποτέ δεν τις ξαναγεμίζουμε. “Όσα έφερες, έφερες!” Αυτές είναι οι εντολές του υπουργείου».

Τι έφαγαν και πόσο κόστισε

ΠΡΩΙΝΟ

Χυμός πορτοκάλι: 2 κανάτες/ δέκα άτομα, κόστος: 8-10 ευρώ/ κανάτα Παγωμένο τσάι: 2 κανάτες/ δέκα άτομα, κόστος: 8-10 ευρώ/ κανάτα Νερό: (παρέχεται από το υπουργείο)

Καφές: (παρέχεται από το υπουργείο)

Μini κρουασάν: 15 τεμάχια/ δέκα άτομα, κόστος: 0,30 ευρώ/ τεμάχιο Κέικ πορτοκάλι: 15 κομμάτια/ δέκα άτομα, κόστος: 0,30 ευρώ/κομμάτι ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Χυμός πορτοκάλι: 2 κανάτες/ δέκα άτομα, κόστος: 8-10 ευρώ/ κανάτα Παγωμένο τσάι: 2 κανάτες/ δέκα άτομα, κόστος: 8-10 ευρώ/ κανάτα Νερό: (παρέχεται από το υπουργείο)

Σάντουιτς: 6 μπαγκέτες/ δέκα άτομα, κόστος: 2,50-3 ευρώ/ μπαγκέτα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε