Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

«Deal στην Αθήνα» για τη Siemens

«Deal στην Αθήνα» για τη Siemens

Αποζημίωση για τις αμαρτίες του παρελθόντος και νέες συνεργασίες ύψους 170 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός Ελλάδας-Siemens!

Τα παραπάνω αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Deal για την Αθήνα» και αναφέρεται στον προωθούμενο εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens.

Σύμφωνα με τους συντάκτες, Τάσο Τέλλογλου και Κλάους Oτ, η ελληνική κυβέρνηση και η Siemens βρίσκονται πολύ κοντά σε συμβιβασμό που θα περιλαμβάνει τόσο την καταβολή αποζημίωσης εκ μέρους της εταιρείας για τα σκάνδαλα δωροδοκίας, όσο και νέα κοινά πρότζεκτ συνολικού ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο συμβιβασμός αυτός, όπως σημειώνει η εφημερίδα, θα ήταν «μια συμφωνία για το μέλλον και μια αχτίδα φωτός στις αρκετά επιβαρυμένες το τελευταίο διάστημα ελληνογερμανικές σχέσεις. Αλλά και ένα μήνυμα για το πώς η γερμανική βιομηχανία μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα και να ξεπληρώσει το δικό της χρέος.

Γνωστές επιχειρήσεις όπως η Siemens, Daimler, MAN και Ferrostaal λάδωναν επί χρόνια, ίσως και δεκαετίες στην Ελλάδα, όπως δείχνουν έρευνες των εισαγγελιών. Με αυτό τον τρόπο ενίσχυσαν ένα διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο απειλεί να βουλιάξει τη χώρα». (…) Το κράτος, η οικονομία και η κοινωνία (στην Ελλάδα) πρέπει να οικοδομηθούν εκ νέου – και με τη βοήθεια της γερμανικής βιομηχανίας».

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερος υπό όρους πρώην στέλεχος του ΟΤΕ που απολογήθηκε για τη σύμβαση 8002 στην υπόθεση SIEMENS

Σήκωσαν πλακάτ με τη λέξη SIEMENS στην ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο

Ξεμπλοκάρουν οι επτά σταθμοί του Μετρό

Κι άλλος κατηγορούμενος για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens ελεύθερος λόγω…διαφωνίας!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε