Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δείτε, τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου…

Δείτε,  τις  καλύτερες παραλίες του Αιγαίου…

Δεν είναι υπερβολή,  ότι έχουμε τις ωραιότερες και καθαρότερες παραλίες της Μεσογείου… 

ΝΑΞΟΣ

(Μικρή Βίγλα)

Το υπέροχη αυτή παραλία,  απέχει 15χμ. από τη Χώρα (πρωτεύουσα του νησιού).
Αποτελείται από δυο πανέμορφες παραλίες,  που τις  χωρίζει ένας εντυπωσιακός βράχος.
Στη βόρια παραλία,  φυσάνε δυνατά μελτέμια, γεγονός που την καθιστά ως ένα ιδεώδες μέρος,  για την άσκηση του γουίντ-σέρφινγκ.
Έχει άλλωστε αποκτήσει διεθνή φήμη στον χώρο αυτό και πολλοί φανατικοί του καλοκαιρινού σπόρ, έρχονται από όλο τον κόσμο για να εξασκηθούν!
Επισκέπτες και κάτοικοι του νησιού , παραδέχονται ότι αυτή η παραλία,  έχει την ομορφότερη και καθαρότερη χρυσαφένια άμμο σε όλη την Ευρώπη!    

Πίσω από τον βράχο,  επειδή δεν είναι εκτεθειμένη στα μελτέμια, η ήρεμη αυτή παραλία,  έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών της, αφού είναι η επιλογή της ηρεμίας … 
Ο δρόμος είναι καλός και η πρόσβαση γίνεται και με τοπικά λεωφορεία.

Η ωραιότερη παραλία του κεντρικού Αιγαίου...

ΠΑΡΟΣ

(Κολυμπήθρες)

Στην δυτική πλευρά του όρμου της Νάουσας στην Πάρο, συναντάμε την παραλία Κολυμπήθρες. 
Είναι η πιο διάσημη του νησιού. 
Το όνομά της,  το χρωστά στο ιδιόμορφο σχήμα της.
Είναι περιτριγυρισμένη από βράχια και σχηματίζει μια φυσική κολυμπήθρα. 
Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα γρανιτένια βράχια, που σμιλεμένα από τα κύματα, σχηματίζουν πρωτότυπα σχέδια και μοιάζουν με φυσικά γλυπτά. 
Η παραλία Κολυμπήθρες, είναι οργανωμένη (διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες) και λόγω της ξεχωριστής ομορφιάς της, αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. 
Κοντά στην παραλία υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες. 
Μπορείτε να επισκεφθείτε τις Κολυμπήθρες,  είτε με τα καραβάκια που κάνουν το γύρω του νησιού και πάντα σταματούν στην δημοφιλέστερη παραλία της Πάρου, είτε οδικώς.

Οικογενειακή και μη ... παραλία ...

ΤΗΝΟΣ

(Κιόνια)

Είναι η πλησιέστερη  καθαρότερη και  ομορφότερη, 3 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη, πάνω στην νότια ακτογραμμή του νησιού. 
Με δρομολόγια σχεδόν κάθε ώρα, μέχρι το βράδι, για την περίοδο από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη, αυτή η παραλία είναι η πιο ρομαντική του νησιού.
Μια πολύ μεγάλη λουρίδα παραλίας,  αρχίζει από την ακτή, συνεχίζει  μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα και προχωρά μέχρι το τέρμα της λεωφορειακής γραμμής.
Θα βρείτε πολλές ταβέρνες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και  στο κομμάτι της παραλίας.
Ακόμα πιο πέρα, υπάρχουν μικροί κολπίσκοι,  στους οποίους κατεβαίνει κανείς μόνος του, από απότομα μονοπάτια, που είναι βέβαια δύσκολο για μικρά παιδιά, αλλά η θέα και τα υπέροχα νερά θα  σας ενθουσιάσουν.  

Παραλία για ερωτευμένους...

Δείτε επίσης τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε