Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Δεν αλλάζει η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος

Δεν αλλάζει η διάρκεια του φρέσκου γάλακτος

Δεν θα υπάρξει επιμήκυνση της διάρκειας διατηρησιμότητας του παραγόμενου φρέσκου γάλακτος, διαβεβαίωσε ξανά στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι αντιτίθεται στην επιμήκυνση της διάρκειας διατηρησιμότητας του γάλακτος από πέντε σε εννέα ημέρες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φεβρωνίας Πατριανάκου, ενώ για το θέμα των ζωοτροφών, τόνισε ότι δεν πρόκειται να ενδώσει σε πιέσεις για καλλιέργεια μεταλλαγμένων ζωοτροφών.

«Η Ελλάδα πρέπει να παραμένει το περιβόλι της Ευρώπης» είπε, χαρακτηριστικά.

Την ικανοποίησή της για τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού εξέφρασε η κ. Πατριανάκου, η οποία συμπλήρωσε ότι χρειάζονται συντονισμένες πολιτικές με το υπουργείο Ανάπτυξης, «προκειμένου, για τον Έλληνα εργαζόμενο και αγρότη, να έχουμε άμεσα αποτελέσματα, αφού δεν αρκεί να είναι παρατηρητήριο τιμών, πρέπει να παρεμβαίνουμε για το θέμα των καρτέλ».

Εξάλλου, ο κ. Χαρακόπουλος γνωστοποίησε ότι μελετώνται από το υπουργείο τα προβλήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή του κτηνοτροφικού νόμου και τα οποία έχουν να κάνουν με την εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαιρέτων κτισμάτων, αλλά και με την απλοποίηση του νόμου για τη νομιμοποίηση των πρόχειρων καταλυμάτων και προανήγγειλε, σύντομα, σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πόλεμος του γάλακτος! – Ξανά στα σούπερ μάρκετ τα βρεφικά γάλατα

Παίρνουν πάλι από τα φαρμακεία το βρεφικό γάλα – Τύπος και τσιγάρα από το σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε