Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Δεν είμαστε αποικία”! Χειμαρρώδης ομιλία Ιερώνυμου και επίθεση κατά Ρεπούση

“Δεν είμαστε αποικία”! Χειμαρρώδης ομιλία Ιερώνυμου και επίθεση κατά Ρεπούση

Σημαντική παρέμβαση, με ευθείες βολές προς τους ευρωπαίους εταίρους και τους δανειστές της Ελλάδας αλλά και προς όλους όσοι επιδιώκουν ν’ αποκόψουν την Εκκλησία από την κοινωνία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι. Και οι Ευρωπαίοι μας χρειάζονται και όλοι μας χρειάζονται. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία»,έστειλε το μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος από την Φλώρινα και ξεκαθάρισε: «αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε».

Ακόμα προειδοποίησε πως «οι Εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα», για να προσθέσει με νόημα ότι «ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».

Αισθηση έκανε και η έμμεση αναφορά- χωρίς όνομα- στην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ.Ρεπούση , την οποία δημοσιεύματα φέρουν να υποστηρίζει την κατάργηση του εκκλησιασμού και της προσευχής στα σχολεία: «Κυρά μου…ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά; Τους ρώτησες τους γονείς;».

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε