Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Δεν είναι ανθρώπινο αυτό που έκαναν οι Έλληνες αγρότες”

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τους αγρότες του Προμαχώνα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τους αγρότες του Προμαχώνα. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε συνέντευξη του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός λέει ότι δέχεται πιέσεις να πάρει δραστικά μέτρα εναντίον της Ελλάδας για τα μπλόκα.

“Αυτό που έκαναν οι Έλληνες αγρότες δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε σωστό. Στη Βουλγαρία οι αγρότες πτωχεύουν και υποφέρουν, αλλά δεν κλείνουν δρόμους” λέει σε συνέντευξη του στο “Πρώτο Θέμα” ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόϊκο Μπορίσοφ.

Όπως εξηγεί η κυβέρνηση του δέχεται πίεση από Βούλγαρους επιχειρηματίες και παραγωγούς, “οι οποίοι έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές” από τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών, να πάρει δραστικά μέτρα εναντίον της Ελλάδας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι “ο κ. Παπανδρέου είναι εξαιρετικός πρωθυπουργός και στενός φίλος”.
 
Ωστόσο υπογραμμίζει ότι “τα μπλόκα δεν είναι ευρωπαϊκός τρόπος διαμαρτυρίας”.
 
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως πριν μεσολαβήσει ο ίδιος στο μπλόκο του Προμαχώνα, είχε την πλήρη συγκατάθεση του Έλληνα πρωθυπουργού, αρνείται να πάρει θέση για τα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών, λέγοντας πως αυτά είναι “εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας”.

Τέλος ευχαριστεί για την ανταπόκριση -έστω και προσωρινή- των διαμαρτυρομένων στο κάλεσμά του να ανοίξουν τα σύνορα και τους απευθύνει το μήνυμα πως “ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μόνος με τον οποίον πρέπει να διαπραγματευτούν για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ώστε να λυθούν τα προβλήματά τους”. 

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε