Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων των γιατρών που συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων των γιατρών που συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια. Αυτό αποφάνθηκε, για δεύτερη φορά, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Αρχή με την υπ΄ αριθμ. 7/2017 γνωμοδότησή της επικαιροποίησε γνωμοδότηση του περασμένου έτους με την οποία, επικαλούμενη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, είχε αποφανθεί
ότι δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των αναλυτικών στοιχείων των γιατρών που συμμετέχουν στα ιατρικά επιστημονικά συνέδρια, αλλά μόνο των στοιχείων όσων γιατρών συμμετέχουν σε προωθητικά συνέδρια (προϊόντων). Η Αρχή απέρριψε την αίτηση θεραπείας του ΕΟΦ κατά της υπ΄ αριθμ. 5/2016 γνωμοδότηση της Αρχής με το σκεπτικό δεν υπάρχουν νέα στοιχεία που να δικαιολογούν την αποδοχή της. Ο ΕΟΦ με την αίτησή του ζητούσε να μεταρρυθμιστεί η γνωμοδότησή του περασμένου έτους της Αρχής, έτσι ώστε να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων των γιατρών που συμμετέχουν και στα επιστημονικά συνέδρια, κλπ.Υπενθυμίζεται ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση για την γνωστοποίηση των στοιχείων των γιατρών που συμμετέχουν σε συνέδρια προβλέφθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 66 του νόμου 4316/2014.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε