Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν “μπαίνει” Τούρκος στο στρατηγείο της Λάρισας

Δεν “μπαίνει” Τούρκος στο στρατηγείο της Λάρισας
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.04.2010 | 17:45
Πρώτη δημοσίευση: 07.04.2010 | 13:33

Υπό μόνιμη διοίκηση Έλληνα αντιπτέραρχου θα παραμείνει το Στρατηγείο της Λάρισας και δεν πρόκειται να υπάρξει εναλλαγή

με Τούρκο αξιωματικό, ούτε πρόκειται να διασυνδεθούν τα ελληνικά με τα τουρκικά ραντάρ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως¨το ζήτημα της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ εκκρεμεί από το 2007” και στους νατοϊκούς κύκλους είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα είχε συμφωνήσει το Φεβρουάριο του 2009, στην εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου διοικητή και τον Μάιο 2009 στην εναλλαγή Έλληνα και Τούρκου υποδιοικητή στο CAOC Λάρισας.

Αυτή η εξέλιξη θα δημιουργούσε ανισορροπία σε σχέση με την αντίστοιχη στελέχωση του Στρατηγείου της Σμύρνης, ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να γίνει δεκτή η διασύνδεση των ραντάρ της περιοχής καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών ειδικά στην περιοχή του Αιγαίου όπου οι... διαφορές λύνονται με εμπλοκές αεροσκαφών...

Ο Αμερικανός διοικητής του στρατηγείου της Σμύρνης με έγγραφό του ακύρωνε ουσιαστικά το νατοικό στρατηγείο της Λάρισας τις αρμοδιότητες του οποίου έδινε εξ ολοκλήρου στη Σμύρνη.Αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι ο Αμερικανός διοικητής θα είχε τη δυνατότητα να δώσει στα τουρκικά ραντάρ την ευθύνη ελέγχου του Αιγαίου!
Η ελληνική απάντηση ήταν οργισμένη:«Θεωρείστε ότι δεν λάβαμε αυτό το έγγραφο».Έτσι η Ελλάδα ζήτησε να μην εφαρμοστεί η νέα δομή διοίκησης στην ευρύτερη περιοχή.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο