Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν μπορούν να παντρευτούν στην εκκλησία λόγω κρίσης

Τα σκαλιά του… Δημαρχείου επέλεξαν να ανέβουν φέτος 481 ζευγάρια από το Ηράκλειο, αφήνοντας παπά και κουμπάρο στο περίμενε… για όταν, και αν, έρθουν καλύτερες ημέρες. 

Η οικονομική κρίση ακούμπησε για τα καλά τους πολυέξοδους θρησκευτικούς γάμους ωστόσο δεν άγγιξε το θεσμό, αφού, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, 682 ζευγάρια Ηρακλειωτών αποφάσισαν, μέχρι το μήνα που διανύουμε, να ενώσουν τις ζωές τους και με δεδομένο ότι θέλουμε λιγότερο από δύο μήνες για να μας αποχαιρετήσει το 2011 ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει ξεπερνώντας τους 689 γάμους της περσινής χρονιάς.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί η πτωτική τάση των διαζυγίων, καθώς σε πείσμα των καιρών η φτώχια φαίνεται πως ενώνει τα ζευγάρια, τα οποία είτε προτιμούν να αντιμετωπίσουν μαζί τη – δύσκολη πολλές φορές – κοινή καθημερινότητά τους, είτε πολύ απλά προσπαθούν να αποφύγουν τα… έξοδα του διαζυγίου.

Σε αριθμούς

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Ληξιαρχείο Ηρακλείου, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011 στην πόλη μας τελέστηκαν 481 πολιτικοί γάμοι έναντι 417 το 2010. Την πόρτα του Δημαρχείου δηλαδή πέρασαν 64 ζευγάρια περισσότερα από πέρισυ, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει, αφού έχουν προγραμματιστεί και άλλοι γάμοι για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Πηγή: Flashnews

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε