Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν πάει άλλο! Μας έχουν για πειραματό..ζωα μειώνοντας τους μισθούς ενώ συνεχώς ακριβαίνουν προιόντα και υπηρεσίες

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ακρίβεια αναδεικνύεται η Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανάλυση τιμών που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή.
 

Η χώρα μας είναι πρώτη στο βασικότερο οικονομικό μέγεθος που ροκανίζει τα εισοδήματα, στον πληθωρισμό με 5,2%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,9%.
 
Πρώτοι είμαστε επίσης στις αυξήσεις σε ρούχα και παπούτσια με 2,6% όταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 0,2%, στα καύσιμα με αύξηση 37,9%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 11,9%, στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,7%.
 
Ο ατελείωτος κατάλογος με τις πρωτιές περιλαμβάνει επίσης τις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,3%, όταν ο ευρωπαικός μέσος όρος είναι 3,3%, τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία με αύξηση 3,3%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,5% και βέβαια και η μπίρα κατά 13,7 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,9%.
 
Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη στο καπνό με αύξηση 18,7%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 4,9%, στη ζάχαρη, το μέλι, τα ζαχαρώδη με αύξηση 2,8 % όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι -0,2%.
 
Τέλος, εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβότερα τις ηλεκτρικές συσκευές με αύξηση 2,7% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,5%, αλλά και τις ασφάλειες μεταφορών με αύξηση 12,4% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,7%.
 
Κάποιοι υπουργοί λοιπόν θα έπρεπε αντί να επιδίδονται σε μακροοικονομικές μελέτες και ατακαδόρικες φιλοσοφικές αναζητήσεις να σταθούν στη καθημερινότητα πριν είναι πολύ αργά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε