Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Δεν παραχωρούμε εθνική κυριαρχία” λέει στο Νewsit o Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού δηλώνει πως με το κούρεμα δεν κινδυνεύουν μισθοί, συντάξεις και καταθέσεις και λέει πως “μόνιμη επιτροπεία δεν σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας”.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Νewsit o Yφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άγγελος Τόλκας “με τη χθεσινή ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για απομείωση του ελληνικού χρέους, η σκέψη μας και η προτεραιότητά μας πρώτα απ΄ όλα η μεγάλη ήτανε να μπορέσει ο έλληνας πολίτης, η ελληνική κοινωνία να διευκολυνθεί. Και αυτό σημαίνει ότι με τη χθεσινή απόφαση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις, δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις, δεν κινδυνεύουν οι μισθοί. Αυτό ήταν το μεγάλο και το κυρίαρχο που πετύχαμε με αυτή τη συμφωνία. Από εκεί και έπειτα αυτή η συμφωνία μας δίνει μια νέα δυνατότητα για να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για όλα αυτά που τόσο καιρό διεκδικούμε για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για τη δημιουργία μιας άλλης Ελλάδας διαφορετικής από αυτή που μέχρι σήμερα έχουμε δει και που σε πολλά σημεία δε μας άρεσε και οφείλουμε να αλλάξουμε”.

Για το πως θα επιτευχθεί ανάπτυξη σε ένα περιβάλλον λιτότητας ο κύριος Τόλκας απάντησε “οφείλουμε να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα οποία παράγουμε και εκεί ακριβώς πρέπει να στοχεύσουμε. Να αυξήσουμε τη δική μας παραγωγή, όχι στα δανεικά, όχι στις εισγαγωγές, όχι σε αυτό που μέχρι σήμερα κάναμε, να ζούμε δηλαδή με δανεικό οξυγόνο. Το ζητούμενο σήμερα είναι αυτό ακριβώς, να αυξηθεί η παραγωγή. Δεν πάμε λόγω της χθεσινής συμφωνίας σε περίοδο λιτότητας. Απεναντίας η χθεσινή συμφωνία για απομείωση του χρέους μας δίνει δυνατότητες να πάμε με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις να στοχεύσουμε στη δημιουργία όλων των αναπτυξιακών δομών και προοπτικών που χρειάζεται και να έχει μια πολύ καλύτερη πορεία η χώρα μας και οι έλληνες πολίτες. Αρα λοιπόν σήμερα αυτό που οφείλουμε να καταλάβουμε είναι οτι ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους ειναι μειωμένο. Εάν εξακολουθούσαμε να έχουμε το παλιό χρέος αυτό θα σήμαινε λιτότητα.

Στο ερώτημα εάν η μόνιμη επιτροπεία που αποφασίστηκε για την Ελλάδα θα περάσει αναίμακτα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ καθώς ήδη κάποιοι λένε ότι δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε “θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι κανένας δεν πανηγυρίζει. Είναι μια πολύ σημαντική και κρίσιμη απόφαση σε μια στιγμή αυτής της κρίσης. Δε λέει κανείς ότι λύθηκε η κρίση αλλά είναι μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση που διευκολύνει την Ελλάδα και την πορεία της, το μέλλον της. Από εκεί και πέρα, με όλες τις αποφάσεις και τις τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες θα εξειδικευτούν θα δούμε πως προχωράμε και σε άλλα επι μέρους ζητήματα. Όσον αφορά όμως στο θέμα παραχώρησης ή μη εθνικής κυριαρχίας έχει ξεκαθαριστεί οτι δεν παραχωρεται εθνική κυριαρχία. Η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει και φτάνει μέχρι τέλου σε όλες αυτές τις αποφάσεις. Η τεχνική υποστήριξη, οι συμβουλές και μια ευρύτερη διαβούλευση σε επίπεδο αποφάσεων και εφαρμογών βοηθάει να επιλέξουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις, βοηθάει να δούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εφαρμογή όλων αυτών των αποφάσεων. Όμως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προσβολή η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Και όπως μέχρι σήμερα έχουμε λάβει κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις και αυτή η απόφαση που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα και μας φέρνει σε πολύ καλύτερο σημείο απ΄ ότι μέχρι χθες, θα προχωρήσει και θα γίνει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου με τη μεγαλύτερη αν θέλετε υποστήριξη των κομμάτων. Θα πρέπει και τα κόμματα να μας πουν εάν συμφωνούν ή όχι με την νέα απόφαση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Δε κινδυνεύουν οι συντάξεις” εγγυάται στο Νewsit η Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το 1941 δεν πανηγύριζε κανείς! Τώρα γιατί;

Η συμφωνία φέρνει κούρεμα του χρέους 50% και την τρόικα με το κλειδί του υπ. Οικονομικών στο χέρι – Μόνιμη επιτροπεία για την Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παπανδρέου: «Ο λαός θέλει αλλαγές, όχι εκλογές – Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας»

Ναι από την γερμανική Βουλή στο σχέδιο Μέρκελ – “Mόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα!”, ζητάει η καγκελάριος

Η νέα πρόταση των τραπεζών για το χρέος της Ελλάδας

“Διάγγελμα” Σαρκοζί στους Γάλλους – Τι θα τους ανακοινώσει

Η Ευρωζώνη “ψάχνει” να σωθεί από την Κίνα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε