Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν πετάει…δεν πετάει! Τριήμερη απεργία στα αεροδρόμια πριν τον Δεκαπενταύγουστο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Tην κήρυξη τριών κυλιόμενων 24ωρων απεργιών πάνω στο μεγάλο κύμα εξόδου πριν τον Δεκαπενταύγουστο αποφάσισε
η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για απολύσεις 300 υπαλλήλων της ΥΠΑ. “Εμείς δε λέμε όχι στις απολύσεις και την κινητικότητα αλλά δεν είναι δυναντόν να φύγουν μάχιμοι πιλότοι και να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των πτήσεων” λέει στο Newsit o πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ.

Η απεργία της ΟΣΥΠΑ που ξεκινά τα ξημερώματα της ερχόμενης Παρασκευής, 9 Αυγούστου και λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 11 του μήνα αναμένεται να δημιουργήσει χάος στα αεροδρόμια της χώρας καθώς θα ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή EUROKINISSI

Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ

Οπως δήλωσε ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος “η τριήμερη απεργία πριν τον Δεκαπενταύγουστο δεν οφείλεται σε εμάς, διότι στο θέμα της κινητικότητας και αποχώρησης εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν είμασταν αρνητικοί. Καταθέσαμε στο Υπουργείο την πρόταση μας, είμαστε σύμφωνοι να φύγει ένα μέρος εργαζομένων και προτείναμε να φύγουν αυτοί που βρίσκονται σε άδεια ανευ αποδοχών και πετάνε αυτή τη στιγμή σε αεροπορικές εταιρείες του Κατάρ και της Τουρκίας και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες. Ετσι κλείναμε ένα νούμερο αποχωρήσεων ικανοποιητικό και δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Εμείς δε λέμε όχι στην κινητικότητα και τις απολύσεις αλλά δεν είναι δυνατόν να φύγουν μάχιμοι πιλότοι και να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων λέει ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ

Εκεί υπάρχει αυτη τη στιγμή η ρήξη, δεν είμαστε αρνητικοί να συμβάλλουμε και εμείς μέσα από μια αποχώρηση εργαζομένων αλλά οι συγκεκριμένοι αν φυγουν επιφέρουν πρόβλημα στο χώρο. Επιπλέον προτείναμε να φύγουν 145 άτομα που ειχαν πάρει σύνταξη και την ανέστειλαν οι οποίοι έτσι και αλλιώς δεν προσφέρουν τίποτα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εμείς δε δεχόμαστε να υπάρξει κίνδυνος στην ασφάλεια των πτήσεων. Θεωρώ οτι το Υπουργείο Μεταφορών θα αντιμετωπίσει σοβαρά την πρόταση μας κάτι το οποίο, ο νέος διοικητής της ΥΠΑ ο κύριος Κούκης, αντιδρά και προστατεύει όλα αυτά τα κυκλώματα”.

Έτοιμοι να αναστείλουν την απεργία οι εργαζόμενοι αν…

“Η εμπειρία μου λέει οτι θα συμφωνήσουμε με τους πολιτικούς μας προϊσταμένους και θα μείνει εκτεθεμείνος ο άπειρος και επικίνδυνος κύριος Κούκης. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να κάνουμε απεργία, είμαστε από αυτούς που έχουμε κλείσει και συμφωνία με όλο τον τουριστικό κόσμο οτι θα συμβάλλουμε να εξυπηρετήσουμε τους τουρίστες. Αν θέλετε είναι και η μοναδική βιομηχανία που βγάζει σήμερα χρήματα σε αυτή τη χώρα. Προσέξτε, μας προκάλεσαν, δεν προκαλέσαμε εμείς. Είμαστε στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας και θεωρώ οτι ο κύριος Χρυσοχοϊδης θα καταλάβει το θέμα. Ηδη έχω μιλήσει μαζί του, έχουν υπάρξει σοβαρές επαφές και με το Υπουργείο Μεταφορών και με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης του κυριου Μητσοτάκη και πιστεύω οτι το όλο θέμα μπορεί να λυθεί σήμερα και να πάμε ειρηνικά χωρίς απεργιακές κινητοποιήσεις” είπε τέλος ο κύριος Αλεβιζόπουλος.

Ακούστε τις δηλώσεις του Προέδρου της ΟΣΥΠΑ στο NewsIT:

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται οι εξής πτήσεις:

– Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών- Μακεδονίας.
– Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.
– Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις.
– Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί κρατών- πρωθυπουργοί.
– Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Επίσης, η ΟΣΥΠΑ «μεριμνά για τη συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία των συχνοτήτων κινδύνου, την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της Υπηρεσίας και την πρόληψη καταστροφών ή ατυχημάτων».

Τέλος, όπως αναφέρει, «κανένα αεροσκάφος δεν θα απογειώνεται ή προσγειώνεται στα κρατικά πολιτικά αεροδρόμια, αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης και ως εκ τούτου πυρασφάλεια θα παρέχεται μόνο για τις πτήσεις που προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούνται από το προσωπικό ασφαλείας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπλακ άουτ στα αεροδόμια – Τριήμερη απεργία της ΟΣΥΠΑ

Απεργίες της ΟΣΥΠΑ από 9 έως 11 Αυγούστου!

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – Έρχεται το αρνητικό point system στο Δημόσιο

Διαθεσιμότητα: Σε “αναμμένα κάρβουνα” 120.000 δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου

Τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων – Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Κυρ.Μητσοτάκης: Οι δημόσιοι πρέπει να μάθουν να εργάζονται για τις ώρες που πληρώνονται!


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε