Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Δεν πληρώνω" σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία

Λευτέρης Σουχαϊμπ | souhaib@newsit.gr
`Δεν πληρώνω` σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 01.06.2011 | 11:19
Πρώτη δημοσίευση: 01.06.2011 | 11:09

Δωρεάν εξετάσεις θα κάνουν σήμερα στα δημόσιο νοσοκομεία της χώρας οι πολίτες μετά από απόφαση της ΟΕΝΓΕ.

Ημέρα κοινής δράσης γιατρών, εργαζομένων στο ΕΣΥ, ασθενών, κοινωνικών φορέων, ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων, για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ορίστηκε  η 1η Ιουνίου.

Την απόφαση έλαβε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε συνεργασία με επιτροπές πρωτοβουλίας πολιτών και Ομοσπονδίες και Σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. «Δεν πληρώνουμε εισιτήριο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η δημόσια δωρεάν περίθαλψη ποιότητας είναι δικαίωμα»,αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και προσθέτει ότι «η δημόσια περίθαλψη αντιμετωπίζεται ως ‘περιττό βάρος’ για το κράτος που πρέπει σταδιακά να μεταφερθεί στις πλάτες των πολιτών».


Όπως δήλωσε στο Newsit o γιατρός του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας "σήμερα η δράση είναι διπλή. Εκτός από τις δωρεάν εξετάσεις στον κόσμο ξεκινάμε και επίσχεση εργασίας για τα οφειλόμενα των τελευταίων 5 μηνών".


Στο Newsit μίλησε η κυρία Ελένη η οποία είπε πως "κανονικά δε θα έπρεπε να πληρώνουμε και να απολαμβάνουμε δημόσια δωρεάν υγεία".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Συγχωνεύονται από σήμερα 5 νοσοκομεία! - "Δεν πληρώνω" λένε και οι γιατροί!
Λευτέρης Σουχαϊμπ
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο