Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δεν τα “βρήκαν” Βορίδης και ιδιοκτήτες φορτηγών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων απεργιών

Δεν τα “βρήκαν” Βορίδης και ιδιοκτήτες φορτηγών – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων απεργιών

Το θέμα αυτό θα συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο.  Στάση αναμονής προς το παρόν από τους ιδιοκτήτες φορτηγών.

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο νέου γύρου κινητοποιήσεων από τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, και το οποίο στην ουσία αναιρεί προηγούμενο νόμο του Δημήτρη Ρέππα, καθώς καταργεί τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής και προβλέπει την άμεση απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ είχε το απόγευμα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη. Η συνάντηση στην ουσία απέβη άκαρπη και αύριο το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Σημειώνεται ότι αύριο συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα και όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απελευθέρωση του συγκεκριμένου κλάδου.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το υπουργείο πέραν από τις δεσμεύσεις που αφορούν στο θέμα της μεταβατικής περιόδου και σε αυτό του διοικητικού κόστους στην έκδοση της άδειας, είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε μία σειρά από ρυθμίσεις οι οποίες θα αναθεωρούν τον νόμο 3887/2010, κυρίως στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των μεταφορέων που μπορούν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, περιορίζοντας το εύρος σε Έλληνες και κοινοτικούς.

Ο υπουργός Μεταφορών είχε στη συνέχεια συνάντηση με εκπροσώπους της ΝΔ, με τους οποίους συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε