Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Δεν θα εκτελείται καμία συνταγή του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα

Δεν θα εκτελείται καμία συνταγή του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν στη γενική τους Συνέλευση που διεξήχθη σήμερα, συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζεται η «ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και εκκρεμούν μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κλπ) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η φαρμακευτική περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στις επαφές που έχουν γίνει με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και οι οποίες θα συνεχιστούν, όπως είπε και την ερχόμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα αυτών ανέφερε, είναι να αποτελεί προτεραιότητα για το κράτος η εξόφληση μέρους της δαπάνης για τα φάρμακα, από τα χρήματα της δόσης, ενώ ποσό περίπου 2,6 δισ. ευρώ θα δοθεί για τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, μέχρι να εισρεύσουν τα πρώτα χρήματα που είναι απαιτητά από τους φαρμακοποιούς και αφορούν τόσο τις τρέχουσες υποχρεώσεις όσο και τα παλαιά χρέη, ο κ. Αμπατζόγλου, πρότεινε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και στήριξη της Δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου- Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, συμψηφισμό με την εφορία, κατάργηση του αναδρομικού rebate (έκπτωση) και επιβολή δίμηνης πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Από την περασμένη Δευτέρα όλοι οι ασθενείς –ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί για τις κινητοποιήσεις!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε