Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 13 Αθήνα Αναλυτικά

Δεν θα γίνονται δεκτά ιδιωτικά έγγραφα για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

Δεν θα γίνονται δεκτά ιδιωτικά έγγραφα για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.04.2012 | 20:36
Πρώτη δημοσίευση: 05.04.2012 | 14:36

Αυτό δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά με την υποβολή αιτήσεων.

  Προφανώς και θα προσαρμοστούμε στην απόφαση του τμήματος αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται δεκτά ιδιωτικά έγγραφα για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

    Όπως τόνισε ο υπουργός, βρίσκεται σε συνεννόηση με το ΤΕΕ, προκειμένου η διαδικασία να συνεχιστεί κανονικά με την υποβολή αιτήσεων, που θα βασίζονται μόνο σε δημόσια έγγραφα βέβαιης χρονολογίας, σε αεροφωτογραφίες ή και δορυφορικές εικόνες, για τον χρόνο κατασκευής του αυθαιρέτου.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Κώστας Καρτάλης, επισήμανε ότι θα πρέπει να κινηθούν οι νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες για όσους κρατικούς λειτουργούς, αλλά και μηχανικούς, εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα, είτε στην κατασκευή των αυθαιρέτων, είτε στην υποβολή αιτήσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, που δεν είχαν καν κτιστεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μικραίνουν την ιδιοκτησία - Θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι - Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

Τα SOS της τακτοποίησης αυθαιρέτων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook