Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Την εκτίμηση ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα…

γίνει ταχύτερα από ό,τι προβλέπεται και πως η χώρα δεν θα πτωχεύσει, διατύπωσε ο ανώτερος διευθυντής οικονομικών μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μασουράκης σημείωσε ότι με βάση τις αναλύσεις του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, θα υπερκαλυφθεί ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 8% του ΑΕΠ, ενώ πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη θα έρθει πιθανώς από τα μέσα του 2011, με αποτέλεσμα η ύφεση να μην είναι τόσο δραματική όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη και επιστροφής στη δραχμή και υπεραμύνθηκε της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτριος Μαντζούνης, υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης για υπογραφή του μνημονίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και έπρεπε να γίνει, για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα πολλών δεκαετιών».

Αφήνοντας αιχμές για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων της χώρα μας ο κ. Μαντζούνης σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι ευρωπαίοι συνεταίροι δεν αντέδρασαν όσο γρήγορα θα μπορούσαν. Αλλά, βέβαια, δεν υπήρχε και ο μηχανισμός».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε