Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δεν “τσουλάει” η απόσυρση – Νέα έρευνα του Newsit με πανελλαδικά στοιχεία

– Η απόσυρση που ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου
– Κόλλησε στην οικονομική κρίση και τις κλειστές στρόφιγγες δανειοδότησης των τραπεζών λένε στο Νewsit οι εκπρόσωποι των εταιρειών ανακύκλωσης από όλη τη χώρα
– Μείον 10.000 οι πωλήσεις το μήνα εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς

Η νέα έρευνα του newsit έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει την πρώτη έρευνα που είχαμε κάνει στις 24 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα της οποίας ήταν αποκαρδιωτικά.

Το πρόβλημα είναι ότι με την απόσυρση τώρα ο κόσμος δεν παίρνει χρήματα όπως το 2009 που έπαιρνες επιταγή και εισέπραττες 1.000 ευρώ απο τον εφορία.

Επίσης μεγάλο αγκάθι είναι το ότι πλέον δεν μπορείς να αποσύρεις για να αγοράσεις μεταχειρισμένο όχημα αλλά μονο καινούργιο. Μεσούσης της οικονομικής κρίσης λοιπόν αυτό δημιουργει τεράστια προβλήματα. Στην ουσία αυτό που ολοι λένε, είναι πως το κερδος έχει να κάνει μόνο με τη μείωση στο εκτελωνισμο του νέου οχήματος. Διαβάστε τα ακόλουθα στοιχεία και θα καταλαβετε.

Στην Αττική, απο το κέντρο ανακύκλωσης Τσιβόλας ΕΠΕ,  που βρίσκεται στα Καλύβια μάθαμε πως:
τωρα:  αποσύρονται άλλες μέρες 22, άλλες 25, άλλες 35 και άλλες 37  αυτοκίνητα ημερησίως, αυτή την εικόνα μας έδωσαν και στις 24 Φεβρουαρίου.
2009: αποσύρονταν περίπου 200 αυτοκίνητα ημερησίως.

Στη Θεσσαλονίκη, απο το κέντρο ανακύκλωσης Αειφόρος ΑΕ, που βρίσκεται στη Σίνδο μάθαμε πως:
τώρα: αποσύρονται 3 με 4 αυτοκίνητα ημερησίως, αυτή την εικόνα μας έδωσαν και στις 24 Φεβρουαρίου.
2009: αποσύρονταν 40 με 50 αυτοκίνητα ημερησίως.

Στην Ηλεία, από το κέντρο ανακύκλωσης Ντέμου Θεοδώρα Ο.Ε, που βρίσκεται στον Πύργο και εξυπηρετεί όλο τον νομό μάθαμε πως:
τώρα: αποσύρονται 2 αυτοκίνητα ημερησίως, αυτήν την εικόνα μας έδωδαν και στις 24 Φεβρουαρίου.
2009: αποσύρονταν 100 με 120 αυτοκίνητα ημερησίως.

Μάλιστα από το συγκεκριμένο κέντρο ανακύκλωσης ο κύριος Χρήστος Ντέμος δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit ότι “η απόσυρση αυτή τη φορά είναι μηδέν. Δεν προχωρά καθόλου”.

Στη Ζάκυνθο, απο το κέντρο ανακύκλωσης που εξυπηρετεί όλο τον νομό, μάθαμε πως:
τώρα: έχουν αποσυρθεί περίπου 8 αυτοκίνητα συνολικά από τότε που ξεκίνησε το μέτρο. Στις 24 Φεβρουαρίου μας είπαν πως είχαν αποσυρθεί 2 αυτοκίνητα.
2009: αποσύρονταν περίπου 50 αυτοκίνητα ημερησίως.

Στη Ρόδο στο μοναδικό κέντρο ανακύκλωσης που εξυπηρετεί όλα τα Δωδεκάνησα, μάθαμε πως αποσύρονται περίπου 10 αυτοκίνητα ημερησίως. Αττή ακριβώς την εικόνα μας έδωσαν και στις 24 Φεβρουαρίου.

Στο Λασίθι στην Κρήτη, στο μοναδικό κέντρο ολου του νομού, μάθαμε πως τώρα αποσύρονται 1 με 2 αυτοκίνητα ημερησίως ενώ στις 24 Φεβρουαρίου είχαν  αποσυρθεί 2 μόνο αυτοκίνητα.

Το Νewisit επικοινώνησε και με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων ο οποίος μας ενημέρωσε πως οι εκτιμήσεις τους είναι πως απο τις 8.000 με 10.000 πωλήσεις μηνιαίως προ της απόσυρσης θα φτάσουν τις 13.000 με 15.000 πωλήσεις μηνιαίως όσο διαρκεί η απόσυρση. Πολύ μακριά από τις 25.000 πωλήσεις μηνιαίως του παρελθόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν προχωρά η απόσυρση! ‘Ερευνα του Νewsit με εντυπωσιακά στοιχεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε