Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν βλέπουν αυτοκτονία, ιατροδικαστές στην υπόθεση Τσαλικίδη

Δεν βλέπουν αυτοκτονία, ιατροδικαστές στην υπόθεση Τσαλικίδη

Ιατροδικαστές που εξέτασαν τα στοιχεία της υπόθεσης αμφισβητούν την εκδοχή της αυτοκτονίας για το στέλεχος της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, σύμφωνα με τον σαββατιάτικο Τύπο.

Το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ αναφέρει ότι οι δύο ιατροδικαστές που εξέτασαν την δικογραφία για λογαριασμός της οικογένειας, Θ Βουγιουκλάκης (καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και Στίβεν Καρτς (μέλοςτου Βασιλικού Κολεγίου Εγκληματολογίας και της Ένωσης Ιατροδικαστών των ΗΠΑ) βρήκαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ικανά να στηρίξουν την εκδοχή της αυτοκτονίας και να αποκλείσουν αυτή της ανθρωποκτονίας.

Η άποψη των δύο επιστημόνων στηρίζεται σε εκθέσεις αυτοψίας και σε φωτογραφίες που περιέχονται στην δικογραφία, ενώ και οι δύο εντοπίζουν σοβαρές παραλείψεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρτς, σημειώνει:

– Ο κόμπος στο σχοινί είναι αρκετά περίπλοκος και δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αυτοκτονίας
– Στο κορμί του νεκρού δεν φαίνονται άλλα σημάδια, εκτός από την αύλακα στο λαιμό, γεγονός που είναι ύποπτο καθώς στον απαγχονισμό σημειώνονται ακούσιοι σπασμοί
– Η θέση του σχοινιού συνάδει περισσότερο με στραγγαλισμό και όχι με απαγχονισμό

Επιπλέον – αναφέρει – ο άνθρωπος δεν είχε αυτοκτονικό, ούτε καν ψυχιατρικό, ιστορικό, ενώ λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό του είχε εκφράσει φόβους για την ασφάλειά του.

Από την πλευρά του ο κ. Βουγιουκλάκης αναφέρει ότι δεν υπάρκουν επαρκή στοιχεία για να δείξουν προς τη μία ή προς την άλλη πλευρά ωστόσο δηλώνει προβληματισμένος από την έλλειψη κακώσεων στο σώμα, που να προκλήθηκαν από την πρόσκρουση σε κάποια αμβλεία επιφάνεια.

Πάντως οι συνήγοροι της οικογένειας Τσαλικίδη θα ζητήσουν την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο, τώρα μάλιστα που ανοίγει ξανά η “σκοτεινή” υπόθεση των υποκλοπών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε