Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δεν υποχωρεί η βαρυχειμωνιά – Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα – Χιόνια παντού!

Δεν υποχωρεί η βαρυχειμωνιά – Νέα επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα – Χιόνια παντού!

– Θα χιονίσει από τα 300 μέτρα και πάνω
– Μέχρι 5 πόντους το χιόνι στην Πεντέλη
– Έβγαλαν απαγορευτικό για τα φορτηγά στην εθνική οδό 
– Τι πρoβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ 
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO

“Κλείνει” πάλι ο καιρός τις επόμενες ώρες, παρά την ύφεση που υπάρχει αυτή την ώρα στα καιρικά φαινόμενα. Αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι σε παραθαλάσσιες περιοχές και πεδινές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια και Βορειοανατολικά και στα Βορειοδυτικά του νομού ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
Θα το στρώσει σε όλα τα ορεινά τμήματα του νομού (Υμηττός-Πάρνηθα-Πεντέλη-Κιθαιρώνας) και σε ημιορεινές περιοχές πάνω από τα 300μ.

3-5 πόντους είναι ήδη το χιόνι στην Πεντέλη, ενώ τα λευκά της έχει φορέσει και η Κηφισιά.
ΩΡΑ 09:00 Κηφισιά



  Το πρωί, χιόνισε πολύ στα βόρεια προάστια. Δε γλίτωσε ούτε το κέντρο της Αθήνας.
ΩΡΑ 10:30 Αθήνα, Χίλτον

ΩΡΑ 09:30 Μαρούσι

Όλη η χώρα παραμένει στην κατάψυξη και περιμένει το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από το απόγευμα! Το πρωί της Τετάρτης η θερμοκρασία στο Νευροκόπι έπεσε στους -16.2 βαθμούς, στους -14.4 β. στη Φλώρινα, στους -12.4 β. στους Μεταξάδες Εβρου και στους -9.1 β. στο Μέτσοβο.
ΩΡΑ 08:45 Λεωφόρος Κύμης
ΩΡΑ 08:30 Νέα Ιωνία
ΩΡΑ 08:30 Νέα Ιωνία
Εξαιτίας του χιονιού και του παγετού, κλειστός παραμένει ο δρόμος στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω αλλά και στην Πεντέλη, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο.
Οι άνεμοι, όμως, έχουν εξασθενήσει γι’ αυτό και από το πρωί διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Τι γίνεται με τα σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Διονύσου και Μελισσίων μετά από σχετικές αποφάσεις των δημάρχων τους, σε συνεννόηση με τους κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΩΡΑ 10:00 Αμπελόκηποι
Στις 10 το πρωί άνοιξαν τα σχολεία σε Βριλήσσια, Κηφισιά, Ερυθραία, Εκάλη και Ανάβρυτα ώστε να διασφαλισθεί η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία λόγω του παγετού.
Κανονικά λειτουργήσουν τα σχολεία σε: Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Λυκόβρυση Πεύκη, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Χολαργό, Παπάγου και Χαλάνδρι. Το ίδιο και σε Σπάτα, Αρτέμιδα.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σε Μαραθώνα, Ραφήνα, Πικέρμι, Ανθούσα, Κερατέα, Κουβαρά και στο Μενίδι. Στον Ωρωπό, το Γραμματικό και το Βαρνάβα δε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.
Άγιος Στέφανος, άσπρα όλα και κάτοικοι... αποκλεισμένοι!


Δε θα ανοίξουν ούτε τα σχολεία στους δήμους Ερέτριας και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, Λιβαδειάς, Ορχομενού, Θήβας, Αλίατρου, Στυλίδας, Σουφλίου και Διδυμότειχου.

Τη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία της ορεινής Κυνουρίας, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης και παγετού, αποφάσισε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας. Kλειστά είναι τα σχολεία στα χωριά Αγίου Πέτρου και Καστρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία στα ορεινά των Τρικάλων, της Πύλης, της Καλαμπάκας, του Πηλίου, και της Σκιάθου και τα δημοτικά στη Χαλκίδα και το Δομοκό.
Μια ώρα αργότερα άνοιξαν τα σχολεία στη Φλώρινα, το Καρπενήσι, τα Γρεβενά και την Αμφίκλεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ
Χιονιάς και βαρυχειμωνιά και σήμερα σε όλη τη χώρα, με τσουχτερό κρύο και θερμοκρασίες… Σιβηρίας. Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα από το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, θα μας επισκεφθεί νέο κύμα κακοκαιρίας!

Έρχεται από τα δυτικά, με ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα και ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο, όπου η έντασή τους θα φτάσει ακόμη και τα 10 μποφόρ.
Στην Αττική, χιονοπτώσεις πιθανόν ισχυρές θα σημειωθούν το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, κυρίως στα βόρεια, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στα ορεινά.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά στην Πιερία και τη Χαλκιδική αυξημένες όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Σταδιακά και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από αργά το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -06 έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ολικός παγετός και η ελάχιστη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πέσει στους -14.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι σταδιακά σε 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -05 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Το βράδυ στη Θεσσαλία και τη νύχτα στα υπόλοιπα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νότια πιθανώς να εκδηλωθεί καταιγίδα.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -04 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νότια πεδινά και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυμένοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 02 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα νότια αρχικά αίθριος και από τις απογευματινές ώρες σταδιακή αύξηση των νεφώσεων.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: στα νότια από 05 έως 10 και στα βόρεια από -04 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις που το απόγευμα θα περιοριστούν στα βόρεια όπου όμως τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νόμου από -04 έως 01 βαθμό Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -06 έως 01 βαθμό Κελσίου.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πού χρειάζονται σήμερα αντιολισθητικές αλυσίδες

Δυτική Ελλάδα: Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στους δρόμους

Φθιώτιδα: Η κακοκαιρία έκοψε τη χώρα στα δύο – Πυκνό χιόνι στην εθνική!

Εύβοια: Χιόνι μέχρι τη θάλασσα – Στα λευκά η Χαλκίδα!

Έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας από τα Δυτικά – Πού “χτυπήσει”

Ανοιχτοί χώροι για τους άστεγους στην Αθήνα

Πως να καθαρίσετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου 

Πως να βάλετε αλυσίδες στο αυτοκίνητό σας – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Τι τρώμε όταν κάνει κρύο; 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε