Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαδικτυακός “πόλεμος” για τους μετανάστες

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
Φωτιές ανάβει στο διαδίκτυο το νομοσχέδιο του…
Υπουργείου Εσωτερικών για την χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και δικαιώματος ψήφου υπό προϋποθέσεις σε αλλοδαπούς στις δημοτικές εκλογές (δείτε την σχετική είδηση).
Η σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου “βομβαρδίζεται” από μηνύματα όπως “Ιθαγένεια δεν μπορείτε να δώσετε γιατί πολύ απλά Έλληνας γεννιέσαι!Δεν γίνεσαι! Έλλην είναι το αίμα” ή προειδοποιήσεις όπως “Θα είστε ιστορικά υπόλογοι ενός νέου Εθνικού Διχασμού. Επιχειρείτε να διαρρήξετε τον εθνικό ιστό και αυτό είναι απαράδεκτο”.
Δεκάδες είναι και εκείνοι που ζητούν να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα, θέση που έχει υιοθετήσει και ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.
Πάντως οι απόψεις αυτές δεν μένουν αναπάντητες. “Ασφαλώς κρωγμοί μίσους θα υπάρξουν πολλοί: Οι χθεσινοί ξυπόλυτοι (και μεταναστεύσαντες,ως γνωστόν,σε όλον τον κόσμο) θα χύσουν το δηλητήριό τους, το δηλητήριο του κακομοιριασμένου, εναντίον όλων εκείνων που τους χτίζουν τα σπίτια, που τους καλλιεργούν τα χωράφια για να μην πεινάσουν (και έτσι να εξακολουθούν να τρέφουν μπάκες), που άφησαν τα νιάτα τους (και πολλές φορές τις ζωές τους στα εργοτάξια) για να καμαρώνουν για το 2004”, αναφέρει ένας πολίτης.
Κι ενώ δεν έχει ακόμη γίνει σαφής η στάση που θα τηρήσει η ΝΔ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, στελέχη της -όπως η κ.Βόζεμπεργκ- δείχνουν να υιοθετούν θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ., κάνοντας λόγο για “αλλοίωση του χαρακτήρα του πληθυσμού” εάν εγκριθεί η παραχώρηση του δικαιώματος ψήφου σε οικονομικούς μετανάστες, στις δημοτικές εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου.
  

“Τα στοιχειώδη και αυτονόητα που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών και το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές συναντούν τη λυσσαλέα αντίδραση ακραίων αντιδραστικών κύκλων της πολιτικής μας ζωής”, παρατηρεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτης και καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει απέναντι στις πιέσεις των “ακροδεξιών και ρατσιστικών φωνών”.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε