Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαδήλωση για τη φονική έκρηξη και επεισόδια στην Κύπρο

(ΦΩΤΟ REUTERS)

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έφτασαν ως το προεδρικό μέγαρο της Κύπρου διαμαρτυρόμενοι για τη φονική έκρηξη, ενώ λίγο αργότερα άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας

Κάποιοι κατάφεραν να περάσουν από την κύρια είσοδο του προεδρικού μεγάρου και να φτάσουν μέχρι την πρώτη ελεγχόμενη πύλη, αλλά η αστυνομία τους απώθησε.

Οι πολίτες πάντως καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί είχαν εντολές να “πνίξουν” τον κόσμο με δακρυγόνα κάνοντας ευρεία χρήση έναντι δικαίων και αδίκων

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας, όπου είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα συγκέντρωση με ομιλίες πολιτών που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την εγκληματική, όπως ανέφεραν, ανευθυνότητα των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων για την τραγωδία και ζήτησαν την καταδίκη τους.

Πολίτες όλων των ηλικιών, άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως ”Καταδίκη στους ενόχους”, ”Χριστόφια παραιτήσου”, ”Ανάξιοι-Ανεύθυνοι”, ”Κράτος φονιάς των παιδιών μας”.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε και στη Λάρνακα, όπου και κει έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι οι οποίοι τέλεσαν μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε