Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαγωνισμός για το σύστημα έκτακτης ανάγκης για τα αυτοκίνητα eCall

Διαγωνισμός για το σύστημα έκτακτης ανάγκης για τα αυτοκίνητα eCall

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου έκτακτης ανάγκης eCall, μιας υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση αυτοκινητικού ατυχήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στ. Καλογιάννης, υπέγραψε τη διακήρυξη του ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου HeERO.

Το HeERO (Harmonised eCall European Pilot) είναι η πρωτοπόρος τεχνολογικά πιλοτική εφαρμογή του συστήματος eCall σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Κροατία, Φινλανδία, Σουηδία. Με την κοινοπραξία των εννέα χωρών, δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη ένα κοινό προστατευτικό πλαίσιο, για τον έγκαιρο εντοπισμό και την παροχή βοήθειας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με τη χρήση του συστήματος eCall. Με την ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται σε περίπου 15 μήνες, ένας πομποδέκτης κινητής τηλεφωνίας, ενσωματωμένος στο όχημα, καλεί αυτόματα το κέντρο έκτακτης ανάγκης για βοήθεια. Η κλήση γίνεται μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Έκτακτης Ανάγκης (112) και περιέχει δεδομένα σχετικά με το όχημα (τύπος οχήματος, αριθμός πλαισίου, γεωγραφικές συντεταγμένες εντοπισμού της θέσης του οχήματος, κατεύθυνση κίνησης, κ.ά.), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είχε από το 2005 υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μνημόνιο Κατανόησης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα eCall, η εφαρμογή του οποίου άρχισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2009.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε