Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Διακοπή συνεργασίας με πρατήρια που “πειράζουν” τις αντλίες τους προτείνει η ΠΟΠΕΚ

Διακοπή συνεργασίας με πρατήρια που “πειράζουν” τις αντλίες τους προτείνει η ΠΟΠΕΚ

Να διακόπτουν τη συνεργασία με τα πρατήρια που εντοπίζονται να κλέβουν καύσιμα από τους καταναλωτές, με “πειραγμένες” αντλίες, ζητά από τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει την ανάγκη ουσιαστικής συστράτευσης όλων των φορέων του κλάδου στη μάχη για την εξυγίανση της αγοράς και την εγκατάσταση το συντομότερο των συστημάτων εισροών- εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: “Θυμίζουμε ότι το ζήτημα των “πειραγμένων” αντλιών που χρεώνουν στους καταναλωτές μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμων από αυτήν που τους παραδίδουν στην πραγματικότητα, αναδείχθηκε μετά από καταγγελίες της Ομοσπονδίας μας.Συμφωνούμε με την πρόταση του ΣΕΕΠΕ για θέσπιση αυστηρότερων κυρώσεων και άμεση αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των πρατηρίων στα οποία διαπιστώνεται καταδολίευση των αντλιών. Μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο να δεσμευτούν οι εταιρείες εμπορίας ότι θα σταματούν να συνεργάζονται, θα κατεβάζουν το σήμα τους και θα θέτουν τα συγκεκριμένα πρατήρια εκτός δικτύου. Κάτι τέτοιο αποτελεί κατά την άποψή μας ηθική υποχρέωση των εταιρειών, δεδομένου μάλιστα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αντλιών αποτελούν ιδιοκτησία τους”.

Διαβάστε

Εντατικοί έλεγχοι για τις “πειραγμένες” αντλίες υγρών καυσίμων

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε