Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Διάλειμμα στην κακοκαιρία – Χιονιάς από το Σαββατοκύριακο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού των επόμενων ημερών από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Μικρή… ανάσα από τον χιονιά που μας επισκέφθηκε τις τελευταίες μέρες. Αλλά μετά από το σύντομο διάλειμμα της Παρασκευής, ο καιρός θα χαλάσει και πάλι από το Σαββατοκύριακο.

Τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχουν υποχωρήσει, αλλά και σήμερα υπάρχουν δρόμοι που παραμένουν κλειστοί και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Κλειστός είναι ο δρόμος στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω, στην Πεντέλη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τη διασταύρωση για τον Άγιο Πέτρο, στη Φυλή από τη Μονή Κλειστών έως τα Δερβενοχώρια, από τα Βασιλικά κτήματα μέχρι το Κατσιμίδι, η Εθνική Αντιστάσεως στην Καισαριανή προς τις κεραίες του Υμηττού και η Αγίας Τριάδος, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Από τις 11:00 έχει αρθεί το γενικό απαγορευτικό απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό αλλά και για τα νησιά του Ιονίου. Τα προβλήματα, πάντως, παραμένουν. Απόδειξη η ταλαιπωρία των επιβατών του Faistos Palace, που… εγκλωβίστηκαν μέσα στο πλοίο! (Περισσότερα εδώ)

Στην Κρήτη όπου βρέχει ασταμάτητα ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του αφού παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. (διαβαστε περισσότερα εδώ)

Βελτίωση του καιρού από το βράδυ  – Νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το βράδυ όμως νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα μας από το Σαββατοκύριακο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Περιμένουμε ηλιοφανεια σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και νότια το βράδυ και τη νύχτα θα έχουμε κάποιες συννεφιές και ίσως βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφορ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 εως 9 βαθμούς στα βόρεια, από -3 εως 14 βαθμούς στα κεντρικά και από 11 εως 14 βαθμούς στα νησιά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Νεφώσεις από το βράδυ και τη νύχτα στη Μακεδονία υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 6 (-06) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει τοπικά ενώ τη νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 4 (-4) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοδυτικοί, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στα νότια τοπικά στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον (-01) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στις Κυκλάδες αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στην Κρήτη παροδικές νεφώσεις και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια ασθενείς βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και στα νότια θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα που τη νύχτα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Νεφώσεις τη νύχτα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 3 (-3) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ακούστε τι προβλέπει για την Παρασκευή, ο Τάσος Αρνιακός…

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αρχίζει και χαλάει πάλι ο καιρός καθώς περιμένουμε νεφώσει με λίγες βροχές στα δυτικά, στα κεντρικά και τα βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά αυτών των περιοχών και χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές. Οι βορειοδυτικοι άνεμοι θα φτάσουν στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -6 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εώς 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 18 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά από το απόγευμα και μετά θα συννεφιάσει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση για το ερχόμενο Σάββατο…

ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νοτια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Δηλαδή στη Μαγνησία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1εναν εως 8 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Κυριακής, από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό…

ΔΕΥΤΕΡΑ
Περιμένουμε ο καιρός να βελτιωθεί σιγά – σιγά και μόνο λίγα σύννεφα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια κυρίως διαμερίσματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από 5 εως 12 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρκετά σύννεφα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις νοτιότερες περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 6 μποφόρ κυρίως στον Ευβοϊκό ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του καιρού της Δευτέρας…

ΤΡΙΤΗ
Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε στα δυτικά και στα βόρεια αλλά από τη Λαμία και κάτω συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, των Κυκλάδων και της Κρήτης περιμένουμε και πάλι βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες στα νησιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 5 μποφορ και τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -9 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 βαθμούς και στα νησια από 6 εως 12 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστηματα με ήλιο, βοριάδες που θα φτάσουν στον Ευβοϊκο τα 5 μποφόρ και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι καιρό αναμένεται να έχουμε την προσεχή Τρίτη…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού χρειάζονται σήμερα αντιολισθητικές αλυσίδες

Ηράκλειο: Εγκλωβισμένοι έξω από το λιμάνι οι επιβάτες του “Φαιστός Παλλάς”

Χωρίς ρεύμα τα Σφακιά – Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Στην κατάψυξη η Εύβοια για 48 ώρες

Ο κακός καιρός και πως θα τον αντιμετωπίσουμε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε