Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Διαμαρτυρία ροδακινοπαραγωγών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, οι ροδακινοπαραγωγοί.

Διαμαρτύρονται για τη μη πληρωμή τους από τις βιομηχανίες, στις οποίες και παρέδωσαν συνολικά 300 εκατ. κιλά, έναντι 0,20 λεπτά/κιλό κατά μέσο όρο, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης.

Επιπλέον, οι ροδακινοπαραγωγοί πρόκειται να ζητήσουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να μεσολαβήσει ώστε η τιμή ανά κιλό να διαμορφωθεί σε 0,23 λεπτά/κιλό τουλάχιστον, αφού όπως ισχυρίζονται οι ροδακινοπαραγωγοί, «οι φετινές πωλήσεις των βιομηχανιών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο».

Πάντως, όπως υπογράμμισε ο κ. Κυραλίδης, ήδη σε πανελλαδικό επίπεδο πολλοί παραγωγοί προχωρούν σε εκριζώσεις δέντρων, γεγονός που σημαίνει ότι «εάν φέτος είχαμε ελλείψεις σε ροδάκινα, του χρόνου το προϊόν θα είναι ανάρπαστο».

Παράλληλα, οι ροδακινοπαραγωγοί ζητούν λύση και για τη «χασούρα» τους από την πολυήμερη απεργία των ιδιοκτητών οχημάτων Δημόσιας Χρήσης , η οποία και υπολογίζεται σε 50 εκατ. κιλά, σύμφωνα με τον κ. Κυραλίδη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε